Alasz Hanna mesterhármasával győzött leány U15-ös csapatunk

Alasz Hanna mesterhármasával győzött leány U15-ös csapatunk

Legfiatalabb akadémistáink is győzelemmel térhetnek haza Diósgyőrből. U15-ös lányaink 3–0-ra győzték le a DVTK-t.

Diósgyőri VTK U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 0–3 (0–2)
Illés Aka. U15: Spilenberg M. (Németh Zs., 65. p.) – Csarnai Z., Kutasy L. (Czuczai M., 65. p.), Sági F., Mészáros D. (Kardos Zs., 69.), Varga Zs., Csombor L. (Hopp K., 76.), Lakatos K., Alasz H., Tóth L. B., Kopfensteiner Sz. Vezetőedző: Luki András
Gólszerző: Alasz H. (35. 0­–1; 39. 0–2; 76. 0–3)

Luki András csapata Diósgyőrben is azt a taktikát választotta, amelyet a felkészülés alatt tanult és amely a korábbi mérkőzéseket többször sikert hozott. A letámadásokba azonban ezúttal hiba csúszott, nem sikerültek az ellenfél tizenhatosánál a labdaszerzések, kissé kapkodóvá vált a mieink játéka. Tartani lehetett tőle, ha sokáig nem sikerül gólt szerezni, attól görcsössé válik a csapat játéka.

Szerencsére, mire időnk lett volna megijedni, a 2009-es születésű, mindössze 12 esztendős Alasz Hanna két gólt szerzett (a másodiknál különösen látványosan emelte át a kapus fölött a labdát), a csapat megnyugtató előnnyel mehetett a pihenőre.

A szünetben Luki András szerkezetet váltott, a lányok átálltak a 4-4-2-es játékra. A találkozónak ebben a szakaszában jól építkeztünk, kikerültek a labdák a szélekre, pontosak voltak a beadások is – ki kell viszont emelni, hogy nagyon jól védett a diósgyőriek kapusa, az Alasz Hannához hasonlóan 2009-es születésű Galambvári Olívia. A találkozó hajrájában Alasz Hanna feltette a koronát jó teljesítményére, még egy gólt rúgott: csapatunk ilyen különbséggel is megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

A meccs első harmadában próbáltuk a szokásos letámadásunkat játszani, de ezúttal nem sikerült jól, többször is elcsúsztunk, néhol kapkodóan futballoztunk. Szerencsére sikerült rendezni a sorokat, ezután már jöttek a helyzetek, majd a gólok is. Miután a góljainkat szerző Alasz Hanna nagyon fiatal játékos, az ő esetében főként azt szeretném kiemelni, hogy a kapu előtti szituációkban milyen érett, jó döntéseket hozott. A szünet utáni szerkezetváltás jót tett a csapatnak, dominálni tudtunk és úgy gondolom, megérdemeltük a sikert. Gratulálok a lányoknak, akik közül többen első nagypályás bajnoki győzelmüket ünnepelhetik

– értékelt Luki András vezetőedző.