Az Illés Akadémia Spirit három platformon szerepelt

Az Illés Akadémia Spirit három platformon szerepelt

Lőni lehetett mindegyikben. Az egyikben gólt is!

Rainbow 6: Siege-csapatunknak újabb két meccsen van túl: egyik nehezebb volt, mint a másik! Több szempontból sem jött jól egyik alapemberünk betegsége, sajnos Fantazy komoly fertőzéssel küszködött a héten (és még küzd most is), emiatt játékos-edzőnk, Trift került a csapatba. Először a Békéscsabai Esport Egyesület volt az ellenfelünk. A BEE már a tavalyi szezonban is meglepően jól szerepelt, az idei szezonban pedig csak erősítettek. A mérkőzés ennek nyomán igen szorosan alakult, akár ki is kaphattunk volna, de a 7 nyertes körig futó meccsen éppen 7–5-re tudtunk nyerni kisebb szerencsével. Ám – ahogy mondani szokás – ez a szerencse forgandó. A második meccsen az „ősi riválisunk”, a WiLD Multigaminggal csaptunk össze, akik ellen pontosan ugyan ilyen eredmény született, csak épp nem a mi nevünk mellett szerepelt a 7-es szám… Így az első vereségünket szenvedtük el a szezonban. Visszacsúsztunk a tabella második helyére. A következő hét nagyon fontos lesz, hiszen egy 6 pontos meccsen találkozunk majd a listavezetővel is.

A másik katonai alakulatunk, a CSGO-gárda sajnos nem szerepel olyan jól a ligában, mint az előbbi. A CS:GO-csapatunk sajnos egy újabb 0–2-es héten van túl, hozzátéve, hogy a két legnehezebb ellenféllel játszottunk a héten. Az egyik a BEE, a másik az a DomiNation, aki a mérkőzés előtti nap a világ 10. legjobb, NiP (Ninjas in Pijamas) csapatát verte el 2–1-re. Jelenleg a 6. helyen tanyázunk a tabellán, ami még éppen a playoff-ot jelentő hely. A következő héten egy-egy alapszakasz és playoff-összecsapásunk lesz, amennyiben az alapszakasz meccs után megőrizzük a helyünket.

Május hónap újabb FIFA Masters-szezont jelent fiatal titánunknak Bertinek. Nos az előző sorozat alapszakaszát – kérdést nem tűrő módon – dominálta Berti, hiszen megnyerte az egész alapszakaszt. Azonban ez a második szezon alapszakasz inkább az érettségiről szólt Bertinknek (érthető módon), de így is le a kalappal előtte, hogy az összes meccsét lejátszotta időben. Az utolsó forduló előtt a 11. helyen állt játékosunk, de addigra pont végzett is az összes írásbelivel. A 11. hely azonban nem elég a playoffra, sőt, kiesés ellen kellett volna helyosztót játszania a fifásunknak. Volt még hátra azonban egy játéknap, ahol három mérkőzése is volt Bertinek és szerencséjére a mezőny is nagyon szoros volt. Adrian, Radibicepsz és gardabenya volt az aznapi ellenfél és szenzációs játékkal két győzelemmel és egy döntetlennel (és a többi mérkőzés szerencsés alakulásával) a 4. helyre sikerült feljönnie! Ez azt jelenti, hogy a 11. helyről az egyenes ági playoffba jutott, azaz május 28-án játszhat a végső győzelemért és az őszi Invitational-ba jutásért! Gratulálunk, Berti!