Parádésan rajtolt az Illés Akadémia U13-as csapata

Parádésan rajtolt az Illés Akadémia U13-as csapata

Négy mérkőzésen a maximális 12 pontot gyűjtötte be a kiemelt bajnokság Észak-Nyugati csoportjában szereplő együttesünk. Ezeken a derbiken Szűcs János tanítványai úgy szereztek 38 gólt, hogy közben egyet sem kaptak. A részletekről U13-asaink vezetőedzőjét faggattuk.

A koronavírus-járvány miatt alaposan át kellett szabnunk a felkészülésünket, ugyanis a terveink szerint már tavasszal nagypályán gyakoroltunk volna. Így viszont csak a nyáron tudtunk belevágni a munkába. Azt ugye tudni kell, hogy az U12-es csapatok még 8+1 felállásban, kisebb pályán játszanak, ami azért megnehezítette a kezdeteket. Ám ennek ellenére szerintem mindent sikerült elvégeznünk, mert olyan játékosaim vannak, akik gyorsan tanulnak. Nagyon jó alany valamennyiük. Végül nyolc hét alatt lett rajtra kész a gárda.

Minden együttes számára fontos a jó rajt, mert az lendületet, önbizalmat adhat. Ti az első fordulóban 8–0-ra vertétek a győri Üstököst.

Minden siker jól jön, de a győzelmeket is a helyükön kell kezelni. Örültünk a nagyarányú sikernek, de én úgy gondolom, hogy igazán az ETO, a Gyirmót, a Sopron és a ZTE lehet valódi ellenfelünk. De azért azt sem szabad elfelejteni, hogy mi a felkészülés alatt többek között az osztrák Sturm Grácot és a Honvédot is legyőztük. Szerintem a csapatunk megállná a helyét egy kiemelt országos bajnokságban is.

Az általad említett csapatok közül a ZTE már járt Szombathelyen, és úgy távozott 4–0-ás vereséggel, hogy gyakorlatilag helyzete sem igen volt.

Az egy szomszédvári rangadó volt, és azt tudni kell, hogy a mi srácainkban zöld-fehér vér csörgedezik. Már három éve dolgozom velük, és megpróbáltam a klubhovatartozást, az identitástudatot is beléjük nevelni. Szerintem ez működik is, mert a nagy csapat valamennyi meccsén ott vannak, sokszor labdaszedőként működnek közre. Ebből adódóan a ZTE-meccs nagyon fontos volt nekik. Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és magabiztosan nyertünk 4–0-ra. Nagyon elégedett voltam velük. Úgy gondolom, hogy jól nézünk ki most.

Tényleg jól néztek ki, mert négy meccsen 38 gólt rúgtatok és egyet sem kaptatok.

Komplexen kell nézni a dolgokat, mert a támadás és a védekezés is fontos. De a mi stílusunk a gyors futball, letámadással megspékelve. Ebben jól működik a csapatunk, a lényegét a srácok remekül elsajátították. Egykori csatárként a támadó futballt szeretem jobban, de persze az sem baj, ha nem kapunk gólt.

Nagyon fontos, hogy jó legyen a csapatod, de az egyének fejlődése legalább ennyire lényeges. Ezen a téren mi a helyzet?

Egyeztetve Bakos Roland szakmai vezetővel hat játékosunkat integráltuk be a Talent-programba. Velük külön is foglalkozik Rugovics Vendel, de természetesen a többieknek is tartunk Varga Roland edzőkollégámmal kiscsoportos egyéni fejlesztő tréningeket. Vannak olyan gyerekek nálunk, akik akár európai színtérre is eljuthatnak. Az eddigi pályafutásom során ilyen sok tehetséges futballista egyszerre még nem dolgozott a kezem alatt.

November 11-én pótoljuk majd az ETO ellen korábban elmaradt rangadót. Azt követően is 100 százalékos lesz az U13-as csapatunk?

Tavaly is nagy meccset vártunk, de itthon legyőztük őket 8–2-re. Nyilván idén is nyerni szeretnénk. Biztos vissza akarnak majd vágni a súlyos vereségért, de mi sem feltartott kezekkel megyünk ellenük.

Csalódott lennél, ha ilyen rajt után nem nyernétek meg a bajnokságot?

Ennyi idős korban a játékosok fejlődése a leglényegesebb. Mi abban gondolkodunk, hogy ők legyenek napról napra jobbak. Az persze hab lenne a tortán, ha emellett bajnokok is lennénk.