Az első félidőben semmi sem sikerült

Az első félidőben semmi sem sikerült

A szünetben már 3–0-ra vezetett a vendég DVSC az U14-es csapatunk ellen. A második játékrészben ugyan sokkal jobban teljesítettek Szűcs János tanítványai, de az eredmény már nem változott.

Illés Akadémia U14 – Debreceni VSC-DLA U14 0–3 (0–3)
Illés Aka. U14.:
Tóth M. – Kiss B. (Krone, 41.), Tasnádi Á., Bolla Á., Nyári (Molnár L., 10.) – Hende, Kelemen, Sipos-Kiss – Papp M. (Szele, 64.), Klement (Markó, 64.), Tóth E. Vezetőedző: Szűcs János.

A pontvadászat 8. fordulójában Debrecenben egy utolsó előtti percben kapott rendkívül balszerencsés gólnak köszönhetően kapott ki 2–1-re Szűcs János legénysége, ebből adódóan egyértelműen a visszavágás reményében léptek pályára akadémistáink. Ehhez képest a derbi 8. percében már 2–0-ra vezettek a hajdúságiak, akik előbb egy gyors indítást fejeztek be eredményesen, majd pedig egy jobbról érkező szabadrúgás után fejesből találtak be a kapunkba. A rendkívül rossz kezdés aztán alaposan meg is fogta a mieinket: egyértelműen a DVSC diktálta a folytatásban is a tempót. Az első negyed végén a keresztléc mentett meg minket az újabb góltól, aztán pedig egy újabb debreceni fejes kerülte el centikkel a bal alsó sarkot. A 31. percben viszont már nem úsztuk meg: egy védőnk és a kapusunk bizonytalankodását Pelles Patrik használta ki és 3–0-ra alakította az állást.

A második félidőt aztán Klement Dávid helyzete vezette be, de sajnos a védők szögletre tudtak tisztázni. Nem sokkal később Sipos-Kiss Dániel pillanatai következtek: egy szép ollózással és egy életerős lökettel veszélyeztette az amúgy remekül védő hajdúsági cerberus ketrecét. A folytatásban is a mieink domináltak, bár ez helyzetekben nem igen mutatkozott meg. A derbi hajrájában azonban Krone Niklas lövésénél már szinte mindenki gólt kiáltott, de a labda elzúgott a jobb felső sarok mellett, így pedig maradt a 3–0-s DVSC-siker.

Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Nagyon jó második félidőt láttunk, és direkt nem akarok az elsőről beszélni, mert azt gondolom, hogy adtunk egy játékrésznyi előnyt az ellenfélnek. A második 40 perccel akarok foglalkozni, mivel azzal nagyon elégedett voltam. A játékkal és az akarattal is. Valamint a tűzzel is, amit szünet előtt hiányoltam. Azt gondolom, hogy így kell folytatnunk és akkor a meccsek végén nem kell a fejünket lógatni. Nyilván jó lett volna nyerni, de a második félidőben mutatott játék bizakodásra adhat okot. Azért a teljesítményért meg is kell dicsérnem a srácokat

– fogalmazott a találkozót követően Szűcs János vezetőedző.