Az első félidőben potyogtak a gólok

Az első félidőben potyogtak a gólok

A szünetben 3–2-re vezettek akadémistáink a ZTE U19-es csapata ellen, a második félidőre viszont csak egy zalai találat maradt.

Illés Akadémia U17 – ZTE FC U19 3–3 (3–2)
Illés Aka. U17.:
Kostyák – Cho, Frák, Halász, Váncsa – Suzuki, Bonyhárd, Zsédely – Nishihiro, Wolf, Bonchis. Cserék: Baján, Bolla B., Stefanich, Deme, Csörnyei, Szentkirályi, Lehel, Takács-Földes, Nagy M., Sabia. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Bonchis (20., 1–0), Bonyhárd (26., 2–0), Takács-Földes (40., 3–1)

Az első félidőben több U19-es játékosunkra, valamint három Japánból érkezett labdarúgóra is számíthatott Kovács László vezetőedző. Az első bő negyedóra inkább az ismerkedés jegyében telt, a 20 percben viszont Bonchis Olivér lépett ki a védők közül és megszerezte a vezetést. Kár, hogy nem sokkal később sérülés miatt le kellett cserélni a nem régiben felépült focistánkat. Az előnyünket ettől függetlenül Bonyhárd Attila találatával így is sikerült megdupláznunk. Az első játékrész végjátékában a zalaiak kétszer találtak be, míg a mieink Takács-Földes Olivér révén egyszer, így a szünetben 3–2 volt ide.

A második félidőre szinte teljes sort cserélt a szakmai stábunk, azaz jöttek az U17-eseink. Ebben a 45 percben akadémistáink csak helyzetekig jutottak: Wolf Gergő és Takács-Földes Olivér lábában is benne volt a negyedik találatunk, de sajnos ott is maradt. A ZTE viszont egyenlíteni tudott, ennek köszönhetően pedig 3–3 lett a derbi vége.

Teljesen külön is kezelhetjük a két félidőt, mert más és más csapatot szerepeltettünk. Az első játékrészben egészen jól játszottunk, három gólt is sikerült szereznünk. Szünet után viszont az U17-es csapatunk lépett pályára. Ott azért voltak problémáink az idősebb zalaegerszegiekkel. Gyorsabb játék, gyorsabb rendeződés kellett volna a mieinktől. De a héten ez volt a negyedik mérkőzésünk, látszott is némi fáradtság a csapaton. De ez inkább mentálisan volt érzékelhető náluk. Ám a küzdelmes, kemény mérkőzés így is elérte a célját

– fogalmazott a mérkőzést követően Kovács László vezetőedző.