Hatvan perc után picit kiengedtünk

Hatvan perc után picit kiengedtünk

Egy órányi játékot követően már 4–0-ra vezetett U14-es csapatunk a ZTE fiataljai ellen, a meccs vége viszont „csak” 4–2-es győzelem lett.

Illés Akadémia U14 – ZTE FC U14 4–2 (3–0)
Illés Aka. U14.:
Varga N. – Bogdán, Mihály, Szakály, Nyári – Hideg, Börczi, Kiss-Széchenyi – Horváth Á., Sánta, Papp M. Cserék: Angler, Laczó, Grádvohl, Moldován, Tasnádi Zs., Tóth D. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők:
Papp M. (9., 1–0), Kiss-Széchenyi (26., 11-esből, 2–0), Nyári (29., 3–0), Moldován (57., 4–0)

Rögtön a meccs elején mezőnyfölénybe kerültek ifjú akadémistáink, ami először szögletekben nyilvánult meg, majd a 9. percben Papp Máté révén a vezetést is sikerült megszereznünk. A 26. minutumban Kiss-Széchenyi Benedek harcolt ki egy 11-est, amit aztán gólra is váltott, ezzel pedig már 2–0 volt ide. Nem sokkal később Horváth Ármin remekül húzott el a bal oldalon, centerezését követően pedig Nyári Olivér alakította 3–0-ra az állást, ami szünetig már nem is változott.

Félidőben több cserét is végrehajtott a Nagy László és Biegner Dániel alkotta szakmai stáb, de ennek ellenére is a mieink maradtak támadásban. Az 57. percben Börczi Benjamin nagy lövését csak kiütni tudta az ellenfél kapusa, az érkező Moldován Levente pedig a hálóba továbbított. Ezt követően Levi gyors egymásutánban még kétszer tesztelte a zalai cerberust, de az eredmény ekkor nem változott. Ezt követően viszont 3 perc leforgása alatt kétszer is betaláltak a vendégek, így 4–2-re módosult az állás. A végjátékban akadt helyzete mindkét együttesnek, de maradt a kétgólos Illés-siker.

Egy nagyon küzdelmes, jó meccset tudtunk játszani egy erős, futballozni akaró zalaegerszegi csapattal. Az első félidőben többnyire domináltunk, jobban fociztunk, rúgtuk a gólokat. Bár a labdabirtoklással akkor sem voltam teljesen elégedett. A második félidőben, nyilván a cserék miatt is, egy kicsit megborult a rendszer. Ott már az alapelveinkbe is belehibáztunk. De egy-két ember futómennyiségével sem voltam elégedett. Az eredmény nem ad panaszra okot, viszont a játék igen

– értékelt a meccset követően Nagy László vezetőedző.