Az Austria Wien elleni magabiztos győzelmével tornagyőztes a leány U17!

Az Austria Wien elleni magabiztos győzelmével tornagyőztes a leány U17!

Csapatunk sikerrel vette a DVTK Girls Cup utolsó „akadályát” is, így első helyen végzett a rangos nemzetközi megmérettetésen.

Austria Wien U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 1–7 (0–5)
Illés Aka.-Viktória U17:
Francsics V. – Nagy B., Csarnai Z., Lukács K., Giczi K. – Bukor Z., Sági F., Csombor L. – Polovics D., Alasz H., Licskai L. Cserék: Varga Zs., Tóth L.B., Nagy Cs., Takács M., Müller Zs. Vezetőedző: Faggyas Milán.
Gólszerzők:
Alasz H. (8., 0–1; 13., 0–2; 15., 0–3), Csombor L. (20., 0–4; 50., 1–7), Licskai L. (30., 0–5), Polovics D. (41., 1–6)

Az osztrák Austria Wien elleni összecsapással zárta szereplését a miskolci tornán U17-es leánycsapatunk, a két együttes az utolsó játéknap első mérkőzését vívta egymással. A találkozó előtti napon még mindig csak 14. életévét betöltő Alasz Hanna ott folytatta, ahol abbahagyta, a 8. és a 15. perc alatt háromszor is mattolta a „sógorok” kapuját. Ez egyértelműen megadta az alaphangot, a szünet előtt pedig még Csombor Luca és Licskai Léna is beköszönt, öt góllal vezettünk az első játékrészt követően. A folytatásban is irányítottuk a mérkőzést, magabiztosan futballoztunk, Csombor Luca és Polovics Dorina újabb góljaival pedig tovább nyílt az a bizonyos olló. A találkozó végül 7–1-es zöld-fehér győzelemmel ért véget, ami egyben azt is jelentette, hogy a lányok valamennyi csapatot maguk mögé utasítva aranyéremmel zárták a DVTK Girls CUP-ot, ráadásul a torna gólkirálya Alasz Hanna lett nyolc találattal!

Amit kértünk a lányoktól, azt megvalósították a pályán és a mi akaratunk érvényesült a játék képe, valamint a találatok számának tekintetében is. Hamar gólokkal terheltük az osztrákok kapuját, ami megfogta őket, ezzel pedig egyben lélektani előnybe is kerültünk. Egy megingásunkat ugyan ki tudták használni, de ennek ellenére egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk, hiszen utána újabb gólokat tudtunk szerezni. Gratulálunk a lányoknak!

– fogalmazott a találkozót követően Faggyas Milán vezetőedző.

A DVTK Girls Cup végeredménye:

1. Illés Akadémia-Viktória

2. Slavia Praha (cseh)

3. Beniaminek Krosno (lengyel)

4. FK Spartak Subotica (szerb)

5. Diósgyőri VTK

6. FK Austria Wien (osztrák)

A DVTK Girls Cup gólkirálynője: Alasz Hanna (Illés Akadémia-Viktória) 8 góllal