Bajnokcsapatunk küzdelmes, harcos mérkőzésen győzött Bécsben

Bajnokcsapatunk küzdelmes, harcos mérkőzésen győzött Bécsben

U19-es bajnokcsapatunk ismét Ausztriában lépett pályára és folytatni tudta a felkészülési időszak „hagyományát” – Bécsben is nyerni tudott.

First Vienna „B” – Illés Akadémia-Viktória U19 1–2 (1–1)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. – Csáki E. (Kováts A., 61.), Kováts A. (Németh Z., 46.), Szabó L. (Kaszap K., 76.) – Nagy B. (Varró V., 61.), Gravencz G. (Németh N., 31.), Novák L. (Csejtei E., 61.), Csejtei E. (Stadler K., 46.) – Varró V. (Kleinert P., 46.), Kaszap K. (Hécz Zs., 61.), Hécz Zs. (Harangi L., 46.). Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Kaszap K., Csejtei E.

Kalandos túrán vett részt Ausztriában legidősebb akadémista csapatunk. Tekintettel arra, hogy a lányok a Haladás Viktória felnőtt gárdája után léptek pályára, csapatunk már jóval a kezdés előtt a helyszínen volt. A bemelegítés alatt végig szakadó, „áztató” eső, a nagyon kemény műfű, a nyáron szokatlan 14-15 fokos hőmérséklet rányomta a bélyegét a mieink teljesítményére. Talán ezek a körülmények is közrejátszottak, hogy csapatunk kapkodó, sok hibával tarkított játékot mutatott. A rendkívül gyors pályával és ellenfelünk agresszív stílusával is még meg kellett birkózni, rengeteg párharc, kontakt és fault volt a mai meccsen. Az első 30-35 perc egyértelműen a házigazdáké volt, több lehetőségük is volt, hogy ne csak egy gólt szerezzenek ebben a periódusban. A bekapott gólunk után szép lassan átvettük az irányítást, és sikerült is fordítani.

Hasznos meccs volt, nem is baj, hogy sok hiba jött ki egyéni- és csapatszinten is. Gratulálok a lányoknak, nehéz körülmények között, kellemetlen stílusú csapat ellen tudtak megnyerni egy nemzetközi felkészülési mérkőzést. Külön ki kell emelni Csejtei Emíliát, aki a győztes gólunkat lőtte, nagy kedvvel játszott, a mai és a szerdai edzőmeccsen három nagy gólt jegyzett, mindegyiket 25-30 méteres bombából

– értékelt Tebeli György.