A hatodik helyen végzett az Illés Akadémia U13

A hatodik helyen végzett az Illés Akadémia U13

Az utolsó napon is három mérkőzést játszottak Sátori Barnabás tanítványai. A csapatunk legjobbjának Dudás Noelt választották meg a szakemberek!

A 16 csapatot felvonultató, modricei Josefa Surala Emléktornán Sátori Barnabás a Dudás Noel, Kovács Viktor – Bangó Benedek, Baranyi Borisz, Boda Zétény, Hányi Bálint, Husz Milán, Ihász Bendegúz, Lajos Patrik, Lengyel Ágoston, Majlinger Máté, Máté Levente, Mihók Martin, Molnár Bálint, Németh Levente, Németh Noel, Novák Bence és Tóth Noel összetételű kerettel szerepelt. A csoportkör, illetve a középdöntő után a zöld-fehérek az 1-8. helyekért folytathatták a nemzetközi tornát.

A legjobb 8 közé jutásért az addig remeklő MTK-val csapatunk össze, 2–0-ra a fővárosiak győztek. A következő ellenfelünk a cseh Sigma Olomuc volt. A rendes játékidőben nem született gól, így büntetők következtek: Mihók Martin, Németh Levente és Baranyi Borisz is betalált, míg Dudás Noel megfogta az olomuciak harmadik büntetőjét, így 3–2-re mi nyertünk. Az utolsó mérkőzésen kétszer is vezettünk az FC Zborojovka Brno ellen (Mihók Martin és Tóth Noel szerezték a góljainkat), de mindkétszer kiegyenlítettek a piros-kékek. A büntetőknél ezúttal a csehek voltak a pontosabbak, így a Josefa Surala Emléktorna hatodik helyen végeztünk.

A harmadik napon már előjött az akaraterő képessége. Nagyon tetszett, ahogy a srácok feszegették a határaikat. Ma abszolút ki-ki mérkőzéseket játszottunk kiváló csapatok ellen, a felsőházban nüánszok döntöttek. A torna színvonalat mutatja, hogy pl. a pozsonyi Slovan el sem jutott a legjobb 8 közé. Szép eredmény a 6. hely, de összességében a mutatott karakterrel voltam igazán elégedett – ez volt a hosszú hétvége legfontosabb tapasztalata, így büszkék lehetnek a teljesítményükre

– nyilatkozta Sátori Barnabás, az U13-as korosztályunk vezetőedzője.

A tornát a cseh Sparta Praha nyerte meg, miután a döntőben – büntetőkkel – legyőzte a felvidéki Zsolna (MSK Zilina) együttesét. A szakemberek megválasztották a csapatok legjobbjait: nálunk ezt a megtisztelő címet Dudás Noel kapta!