Az 1–0 a legszebb győzelem

Az 1–0 a legszebb győzelem

Tama Gergő büntetőből volt eredményes.

ETO FC Győr U17 – Illés Akadémia U17 0–1 (0–1)
Illés Aka. U17.: Simon B. – Németh Á., Tóth K., Kozári, Horváth H. – Szabó B., Kovács P., Tama (Kovács A., 52.) – Horváth B. (Vigh, 61.), Horváth K. (Domján, 90.), Papp Cs. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző: Tama (13., 11-esből, 0–1)

Az U17-es „tavaszi” bajnokság rangadóját játszotta ma a két nyugat-dunántúli akadémia csapata az ETO Parkban. A találkozó elején a mieink matekozták ki jobban az erős szelet, és a 12. percben egy oldalszabadrúgást követően jogos 11-eshez jutottunk. A mészpöttyre letett labda mögé Tama Gergő állt, és magabiztosan lőtt a hálóba. A magához térő ETO az első félidő második részében többet birtokolta a labdát, de a fölényük meddőnek bizonyult. Igazából a szünetet követően sem változott a játék képe – Sátori Barnabás csapata stabilan védekezett, talán, ha élesebbek vagyunk, még nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna. Két alkalommal is kényszerű cserét hajtott végre a szakmai stáb, Tama Gergőnek a térde, Horváth Balázsnak a csípője sérült meg – bízunk abban, hogy nem komoly a baj.

Az öt meccsen gyűjtött 13 ponttal, és a hozott hattal együtt magabiztosan vezetik Horváth Krisztiánék a B-csoportot.

Jól kezdtük a mérkőzést, az első 15-20 percben mi birtokoltuk többet a labdát, mi irányítottunk, és teljesen megérdemelten szereztük meg a vezetést. Ezt követően azonban váltott az ETO, ránk jöttek, – ebben a periódusban a szél is segítette őket. Mi azonban kompaktak voltunk, nagy helyzetet nem tudtak kialakítani a hazaiak. Szünet után is bátran jöttek az egyenlítés érdekében, de a védekezésünk továbbra is rendben volt. A stabilitásunkat mutatta, hogy csak pontrúgás után tudtak veszélyeztetni. A kényszerű cserék után sem bomlott meg a csapategység, jól szálltak be a padról érkezők is. Egy kontrából akár be is biztosíthattuk volna a győzelmet, de így is örülök, nagy fegyvertény Győrből három ponttal hazatérni

– nyilatkozta Sátori Barnabás a mérkőzést követően.