Ausztriában szerepelt az Illés Akadémia U9

Ausztriában szerepelt az Illés Akadémia U9

Alaposan körbeverték egymást a résztvevők.

Nehéz dolguk akadt a felsőőri (Oberwart) szervezőknek, ugyanis az egyik csapat nem érkezett meg, így arról született döntés, hogy a jelenlévő 7 csapat körmérkőzéses rendszerben küzd meg egymással.

Egy találkozó 8 percig tartott, a teremben palánk könnyítette vagy nehezítette meg a felek dolgát. A csapatok 6+1-es felállásban 5X2 méteres kapura játszottak. A mieink a stájerországi JAZ GU Süd elleni 0–0-val kezdték a tornát, majd a második meccsen, a Sturm Graz ellen sem sikerült betalálni (0–6). A bécsi FAC ellen aztán 1–0-ra győztünk, míg az ugyancsak bécsi Austriával 3–3-as döntetlent játszottunk. A rendező felsőőriektől 2–1-re, és a tarcsafürdői (Bad Tatzmannsdorf) SPG Avita Thermétől 3–2-re kaptunk ki. Pados József a Francsics Máté, Gyöngyösi Ruben, Henc Dénes, Könye Gergő, Nagy-Szabó Benett Péter, Puskás Márton, Sákovics Milán, Vincze Hunor összetételű kerettel szerepelt a tornán: a mieink az ötödik helyen végeztek. A tornát a Sturm Graz nyerte meg, második lett az SV Klöcher Bau Oberwart, míg harmadik az FAC Wien.

Végig álmosan játszottunk és lassan gondolkodtunk a pályán. Hiányzott az egészséges agresszivitás. Sok párharcot veszítettünk és az ellenfél kapuja előtt is határozatlanok voltunk. Láttam viszont jó egyéni teljesítményeket, bátor kezdeményező játékot, cseleket, befejezéseket is. A jövőre nézve el kell érni a gyerekekkel, hogy azt a teljesítményt, amit az edzéseken meg tudnak csinálni, arra képesek legyenek a mérkőzéseken, tornákon is! Az adottságaik megvannak hozzá, csak hinniük is kell önmagukban

– mondta Pados József vezetőedző.