Rendkívül erős tornán játszottak az Illés Akadémia U8-asai

Rendkívül erős tornán játszottak az Illés Akadémia U8-asai

Dvorschák Gábor tanítványai hat találkozót játszottak.

Székesfehérvárra utaztak az Illés Akadémia U8-asai, hogy a Főnix Kupa küzdelmei során mérettessék meg magukat. Dvorschák Gábor a Mersich Máté, Markó Hunor, Mihályfi Milán, Németh Olivér Ákos, Bloch Bence, Szárnyas Marcell, Németh Bercel, Kárász Miron, Pungor Dominik kerettel dolgozott együtt ezen a tornán. Egy mérkőzés 15 percig tartott, a műfüves pálya 40X20 méteres volt, a kapuk 3X2 méteresek. 4+1-es felállásban szerepeltek a csapatok a palánkkal körbevett játéktéren.

A 14 klubot felvonultató torna B-csoportjába kerültünk. Az MTK-tól 4–2-re kikaptunk, majd egy újabb szoros meccsen a Fehérvár FC-től 4–3-ra. A fordulópontokból a Mészöly Focisuli ellen sem jöttünk ki jól, 1–0-s vereséget szenvedtünk. A III. Kerület ellen voltunk a mélyponton (0–3), ám az utolsó két találkozót behúztuk. A Gödöllő ellen 4–0-ra, a Honvéd-MFA ellen pedig 4–2-re nyertünk, így az ötödik helyen zártuk a csoportot, éppen csak nem jutottunk be a legjobb 8 közé.

Örültem annak, hogy igazán nehéz csoportba kerültünk, mivel így a legjobb csapatok ellen tehettük próbára tudásunkat. Rendkívül kiélezett meccseket játszottunk, ahol sajnos mi maradtunk alul, bár ezek akár a mi javunkra is eldőlhettek volna. Összességében csak egy találkozóval nem voltam elégedett. A végén sikerült begyűjtenünk két győzelmet, így boldogan utazhattunk haza

– nyilatkozta Dvorschák Gábor, U8-as korosztályunk vezetőedzője.