Szenzációs utolsó 20 perc

Szenzációs utolsó 20 perc

Kovács László együttese itthon tartotta a három pontot!

Illés Akadémia U17 – Újpest FC U17 3–2 (0–1)
Illés Aka. U17: Tama – Abért B., Bécsy, Erdei – Bene, Paizs (Szabó B., 46.), László, Szabó M. M. (Gyapjas, 70.) – Pljesovszki (Skravanek, 70.), Liplin (Fülöp, 62.), Sipos-Kiss (Abért O., 62.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Fülöp (71., 1–2), Bene (72., 2–2), Skravanek (91., 3–2)

Még a hétközben lejátszott Ikarus BSE–Szeged-találkozó után kiderült, hogy gyakorlatilag őszi bajnok az Illés Akadémia az U17-es bajnokság Alap-csoportjában, ám ennek ellenére a győzelem reményében lépett pályára Kovács László együttese.

Ahogy ahhoz hozzászokhattunk a múlt héten, az időjárás ma sem volt kegyes a felekhez. Előbb hódara, majd a meccs kezdetére hózápor érkezett Szombathelyre. Valahogy nem is találtuk a ritmust, meddő fölényben játszottunk és bő félóra elteltével a vendégek megszerezték a vezetést. Volt lehetőségünk az egyenlítésre, ám a szünetig nem sikerült betalálnunk.

A második félidőt sokkal jobban kezdtük, ám a 65. percben mégis az Újpest talált be, így kettőre nőtt a lilák előnye. Ebben a periódusban is a vendégek térfelén folyt a játék, mégis elég volt egy hiba és 0–2-re alakult az eredmény. Ám a cserék jelezték, egyértelműen a tamádójátékon való lendítés Kovács Lászlónak és stábjának célja! Szűk 20 perccel a vége előtt szöglethez jutottunk a jobb oldalról. A beadást az ötösön Bécsy Bendegúz csúsztatta meg, a hosszú saroknál érkező Fülöp Nándor pedig két lépésről, becsúszva a léc alá pörgette, 1–2! A középkezdés után villámgyorsan labdát szereztünk, a jobb oldalon vezettünk támadást, ám a beadást blokkolták az újpestiek: a visszaszerzett labdát Bene Dániel 16 méterről, kissé jobbról tökéletesen tekerte el a hosszú sarokba, 2–2! A mentális fölény egyértelműen a miénk lett, ezek után is maradtunk támadásban, ám a betömörülő lila védelem remekül blokkolt, amikor pedig átjátszottunk a védőfalat, akkor a kapusuk mutatott be bravúrt.

Éppen felmutatta a 2 perces hosszabbítást a játékvezető, amikor egy újabb akciónál remek testcselt mutatott be Skravanek Lázár és 18 méterről úgy lőtt a jobb sarokba, hogy a labda a kapufa belső éléről vágódott a hálóba, kialakítva a 3–2-es végeredményt!

Beköszöntött a tél, havas és csúszós volt az első játékrészben a pálya így játékról nem igazán lehetett beszélni. ráadásul rossz döntéseketek hoztunk. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, változtattunk is. A havazás is elállt, így jobb talajon folytathattuk a meccset. A cserék jól szálltak be, mégis újabb találat sebzett meg bennünket. A lendületünk megmaradt, így hamar szépítettünk – ettől fogva pedig tisztán a mi akaratunk érvényesült. Gyorsan egyenlítettünk és a fáradó ellenféllel szemben még egy lapáttal rá tudtunk tenni, így a magunk javára fordítottuk az eredményt. A hosszabbításban szerzett góllal, de megérdemelten nyertünk

– mondta Kovács László vezetőedző.