Átlövés-showt tartott az Illés Akadémia U14

Átlövés-showt tartott az Illés Akadémia U14

Magabiztosan győztek Nagy László tanítványai.

Illés Akadémia U14 – Diósgyőri VTK U14 5–0 (4–0)
Illés Aka. U14:
Varga N. – Bogdán (Börczi, 41.), Szakály, Nyári, Angler (Tóth D., 61.) – Hideg, Horváth Á. (Axnix, 61.), Bosnyák Botond (Bosnyák Bence, 61.) – Papp M., Sánta, Grádvohl (Kiss-Szécsényi, 41.). Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Hideg (22., 1–0), Papp M. (25., 2–0; 43., 5–0), Bosnyák Botond (36., 3–0), Sánta (38., 4–0)

Hideg Botond lövésével kezdődött meg a találkozó: az U14-es kiemelt bajnokságban az Illés Akadémia a Diósgyőr együttesét fogadta. Sőt, az ötödik percben ugyanúgy ő próbálkozott, ekkor üggyel-bajjal hárított a piros-fehérek kapusa. Papp Máté és Grádvohl Kristóf is csatlakozott a távoli lövésekhez, ám vagy célt tévesztettünk, vagy védett a hálóőr. Szabadrúgás is után is tudtunk veszélyeztetni – Bogdán István ápolása miatt ekkor éppen tizen voltunk csak – de a fejesünk nem sokkal mellé ment. A 21. percben Papp Máté 26 méteres szabadrúgását szedte ki a léc aló a miskolciak egyese. Aztán végre megszületett – a teljesen megérdemelt – vezetőgólunk: letámadásunk volt eredményes, aminek végén Hideg Botond higgadtan lőtt 6 méterről a kapu bal felébe, 1–0. A 25. percben Sánta Richárd mesteri beadását Grádvohl Kristóf fejelte vissza a büntetőterületre belépő Papp Máténak, aki mellel lesimogatta a labdát és szép mozdulattal ballal a jobb felső sarokba lőtt, 2–0. A félidő hajrájára sem változott a játék képe: előbb lesgólig jutottunk, majd Papp Máté zúgó kapufája után a kipattanóra Bosnyák Botond érkezett és helyezett a kapuba, 3–0. Két perccel később Bogdán István-Bosnyák Botond volt a labda útja, majd a védőjétől ellépő Sánta Richárdhoz került a játékszer, aki 25 méterről – kissé jobbról – a kint álló kapus felett nagyszerűen emelt a kapu jobb oldalába, 4–0.

Az átlövés-show folytatódott a szünet után is. Papp Máté vitte kicsit beljebb a labdát 20 méterre a kaputól, majd kilőtte a DVTK ketrecének bal felét, 5–0. Szép kombináció végén Sánta Ricsi talált el a felső lécet, míg a másik oldalon Varga Noel mutatott be magabiztos védést az 51. percben. Ezt követően a vendégtérfélen folyt a játék, ám a lövéseink pontatlanok voltak. A 72. percben Hideg Botond szép beadását Sánta centikkel fejelte mellé. A mieink 5–0-ra nyertek – teljesen megérdemelt volt a siker és külön öröm, hogy mindezt kapott gól nélkül érték el a srácok.

Már a héten is rendkívül pozitív érzéseim voltak – sőt, nem csak nekem, hanem a stábom többi tagjának is. Csak jót tudtam mondani a gyerekekről a foglalkozások és edzésjátékok alapján. Ezt a mentalitást hoztuk át erre a találkozóra is. Szellemes volt a támadójátékunk és a csapatvédekezésünk is sokat javult. Kértem a srácokat, hogy ne kapjunk ma gólt – ezt teljesítettünk, emellett pedig nagyon szép találatokat értünk el. Akár lehetett volna több is közte, de én abszolút elégedett vagyok, dicséret illeti a csapatot – mindenki megérdemli, hogy az októberi születésnaposaink: Grádvohl Kiki és Hideg Boti tortájából egy-egy nagy szeletet kapjon

– mondta Nagy László a mérkőzést követően.