Alasz Hannáék kiszakították a gólzsákot

Alasz Hannáék kiszakították a gólzsákot

Leány U15-ös csapatunk egy híján tíz gólt lőtt Szeged-Tápén, a St. Mihály FC vendégeként.

St. Mihály FC U15 – Illés Akadémia-Viktória FC U15 1–9 (1–7)
Illés Aka.-Viktória FC U15: Czuczai D. – Ferenczi H. (Takács M., 41.), Sági F., Imre A., Harmath R. (Kóródi A., 67.) – Alasz H. (Babos H., 47.), Bihari Cs. (Göndör R., 75.), Polovics D. (Pusztai V., 75.), Licskai L. – Lukács K., Bihari P. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Bihari P. (4., 0–1; 55., 1–8), Alasz H. (6., 0–2; 25., 1–3; 27., 1–4; 33., 1–6; 39., 1–7), Licskai L. (31., 1–5), Polovics D. (79., 1–9).

U15-ös lányaink a maguk módján – de a lehető legszebben – tisztelegtek a Viktória FC 30. születésnapját köszöntő jubileumi rendezvénysorozat nyitánya, a sikeres elődök előtt. Remek játékkal, már a 6. percben két góllal vezettek Szeged-Tápén és az első félidőben szinte forgószélként söpörtek végig a pályán, ellenfelükön.

Alasz Hanna – annak ellenére, hogy alig több mint egy félidőt játszott – egymaga öt gólt szerzett, de a mérkőzést értékelve Ferencsik Evelin külön is kiemelte, nem csak gólvágónk játszott kiválóan, le a kalappal az egész csapat előtt. A lányok különösen az első játékrészben remekeltek, szép, gyors, kombinatív játékkal döntötték el már ekkor a mérkőzést.

Nem egyszerűen csak gratulálok, de nagyon elégedett is vagyok a lányokkal. Sőt, azt kell, hogy mondjam, az első félidő szinte tökéletesre sikerült! A második sem volt rossz, de ott már nem éreztem azt a maximális koncentrációt, amellyel még több támadást fejezhettünk volna be góllal. Nagyon tetszik, hogy ilyen vagány, csibészes futballt játszik a csapat, amelyben megmutatkozik az is, hogy a lányok remek közösséget alkotnak, egymásért, a közös sikerért is hajtanak. A szlovéniai nemzetközi tornán és most a kétnapos szegedi túrán is kiderült, milyen erősek, egységesek együtt – biztos vagyok benne, hogy ez a pályán is megmutatkozik. Természetesen van további lehetőség a fejlődésre, leszünk mi még jobbak is, bízom benne, a lányok is látják, megvan a célja és az eredménye is annak, amit együtt csinálunk

– értékelt elégedetten Ferencsik Evelin.