Egy bő félidőnyi emberhátrány ellenére is „pontosan” tértünk haza

Egy bő félidőnyi emberhátrány ellenére is „pontosan” tértünk haza

Bár már a 8. percben vezetett, nem lehet elégedetlen a Szeged-Tápén, a St. Mihály FC vendégeként kiharcolt 3–3-as döntetlennel leány U17-es csapatunk.

St. Mihály FC U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 3–3 (2–2)
Illés Aka.-Viktória U17:
Kocsi P. – Kleinert P. (Csarnai Z., 63.), Varga Zs. (Stadler K., 46.), Németh Z., Giczi K. (Farkas B., 63.) – Müller Zs., Ceglédi B. – Nagy B. (Bukor Z., 87.), Harangi L. (Czuczai M., 63.), Simon E. – Csombor L. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Csombor L. (8., 0–1; 81., 3–3), Simon E. (32., 2–2)
Kiállítva: Simon E. (43.)

A fiatalabb csapatunkhoz hasonlóan U17-es gárdánk is hamar vezetést szerzett Szeged-Tápén – méghozzá nem is akármilyen góllal. A 8. percben Csombor Luca egy labdaszerzést követően remekül ismerte fel a helyzetet és olyan bombagólt rúgott, amilyet a világ összes stadionjában felállva tapsolnának.

Sajnos, egy labdavesztés után, hamar egyenlíteni tudott a St. Mihály, Szabó Dóra négy perccel a mi találatunk után gólt szerzett. Sőt, a félidő közepén túljutva fordítani tudtak a hazaiak: 2–1-re már ők vezettek. Dicséri a csapatunkat, hogy ezúttal mi egyenlítettünk gyorsan, méghozzá egy újabb látványos, remek góllal: Simon Enikő megindult a labdával a kapu felé és akivel találkozott, azt kicselezte…

A játékrész végén büntetőt lőhettek a hazaiak, a labda szerencsére irányt tévesztett, ám előtte még a játékvezető ítéletével szemben jelzőkkel alátámasztott kritikát megfogalmazó Simon Enikő piros lapot kapott.

A fordulás után – váratlan módon – talán az emberelőnyben játszó szegedieket zavarta meg jobban, hogy nem azonos a két csapat létszáma. Az Illés jól tartotta magát, ám sajnos ismét a hazaiak szereztek gólt, Horváth Lara révén az 53. percben. A mieink nem adták fel, küzdöttek és Csombor Luca második találatával a 81. percben sikerült egyenlíteni.

Csapatunk nem elégedett meg a döntetlennel, küzdött az újabb gólért, több esélye is volt a negyedik találatra, mint a St. Mihálynak, de az eredmény már nem változott, mindkét csapat egy-egy pontot szerzett.

Felemás érzéseim vannak a mérkőzéssel kapcsolatban. A mérleg egyik serpenyőjébe az kerül, hogy kétszer is hátrányba kerültünk, az ellenfelünk egy tizenegyest is elhibázott, több mint egy félidőt játszottunk emberhátrányban, ennek ellenére mentálisan erős maradt a csapat, küzdött és pontot tudott szerezni. Ha ezt tartom szem előtt, feltétlenül gratulálnom kell a lányoknak. A másik serpenyő viszont lefelé húzza a mérleget, a játékunk, a pályán mutatott teljesítmény, a kombinatív játék, hagyott maga után kívánnivalót. Biztos vagyok benne, hogy tudunk ennél sokkal jobban, eredményesebben is játszani

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.