Akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna

Akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna

Szenvedélyes futballt mutatott be Szűcs János együttese.

Fussballakademie Burgenland U15 – Illés Akadémia U15 1–2 (1–2)
Illés Aka. U15:
Varga N. – Bogdán, Szakály, Hányi, Csonka – Mihály, Hideg, Börczi – Horváth Á., Kiss-Szécsényi, Szabó B. Cserék: Rapali – Angler, Mórocz, Laczó, Grádvohl, Bosnyák B., Sánta, Németh L., Tasnádi Zs. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Börczi (8., 0–1), Mihály (23., 0–2)

A pozsonyi Petrzalka elleni 4–4-et követően ezúttal Ausztriában játszott nemzetközi felkészülési mérkőzést az Illés Akadémia U15. A mieink letámadták ellenfelüket, aminek eredményeképpen már a 8. percben előnybe is kerültünk. A presszing jól működik, a megszerzett labda után kombinatív játékkal juttattuk el a labdát Börczi Benjáminhoz, aki szép gólt lőtt, 0–1. Úgy tűnik, működik a magaspresszing, hiszen hasonló gól(oka)t a Petrzalka ellen is szereztünk. A 20. percben kettőre nőtt a különbség: a középső zónában csentünk labdát, majd egy mélységi passzal Szabó Botondot játszottuk meg. Ő finoman lekészítette a labdát, amit Mihály Dániel 16 méterről egy igazítás után úgy lőtt a kapuba, hogy a játékszer a felső kapufáról vágódott oda, 0–2. Az első félidő hajrájában egy védelmi hibát kihasználtak a hazaiak. Egy szélről belőtt labda után középre fejeltük a labdát, éppen ellenfélhez, az pedig a szituáció végén 14 méterről a kapunkba került, 1–2.

A fordulás után többet is cserélt Szűcs János. A védekezésünk működött, mert nem engedélyeztünk lehetőségeket az osztrákoknak, miközben mi többször is a kapussal álltunk szemben, de ezek a helyzetek kimaradtak.

Összességében egy kis ütközetben teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

A mai találkozón mindenek előtt labdabirtoklásban kaptam sokat vissza a gyakoroltakból. Elégedett voltam, ugyanis türelmesen futballoztunk. Két forgatóval hoztuk ki a labdát, a kapusok jó döntéseket hoztak, ami alapja volt annak, hogy a játékfelépítésünk rendben volt, emellett pedig működtek az indításaink és a beindulásaink. Az ellenfél a pontrúgásokra és a távoli lövésekre tette a fókuszt, a letámadásukat kijátszottuk. Számomra a legfontosabb, hogy olyan csapatot láttam a pályán, akik szenvedélyesen futballoztak – ezt szeretnénk a bajnokságra átmenteni! Ezúttal pozitív volt az indítás elleni védekezésben mutatott játékunk, már látok javulást a pozsonyiakkal szemben meccsel összehasonlítva. Vannak dolgok, amit állítanunk kell, szeretnék kevesebb érintésszámot látni – főként a középpálya közepén –, de a fiúk hozzáállása rendkívül tetszik! Nagyon hasznos volt ez a találkozó, sok mindent láttam

– mondta Szűcs János vezetőedző.