A második félidőben potyogtak a gólok

A második félidőben potyogtak a gólok

Győzött Nagymartonban az Illés Akadémia U16

Fussballakademie Burgenland U16 – Illés Akadémia U16 2–3 (0–0)
Illés Aka. U16:
Németh B. – Szép, Tasnádi, Molnár L., Papp – Söptei, Nyári, Sági – Sipos-Kiss, Stefán, Szele. Cserék: Guzmics – Kelemen, Szilvási, Hende, Klement, Tóth E., Krone. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Molnár L. (60., 0–1), Krone (82., 2–2), Sipos-Kiss (86., 2–3)

A csehországi kaland után folytatta külföldi portyázását az Illés Akadémia U16: Németh Richárd és Varga Roland együttese az őrvidéki akadémia hasonló korosztályával játszott Nagymartonban (Mattersburg).

Nagy szél fogadta a csapatokat, ráadásul mi kezdtünk széllel szemben. Nehezen tudtuk kihozni a labdát, amikor pedig sikerült, csak kisebb lehetőségekhez jutottunk el. Az ellenfél kikényszerített hibák után tudott veszélyes lenni, de a szünetig nem született gól.

A második félidőben mi nyomtuk be az osztrákokat, és helyzeteket alakítottunk ki. Aztán a mérkőzés utolsó félórájában öt gól is született. A 60. percben szöglethez jutottunk, amit kicsiben oldottunk meg, és Tóth Erik középre tett labdáját Molnár Levente fejelte a kapuba, 0–1. Rárúghattuk volna a második-harmadik gólt is, ám a helyzetek precíz kidolgozása helyett inkább a lövést választottuk, abban pedig pontatlanok voltunk. A 70. perc után hullámvölgybe kerültünk és a hazaik megfordították az eredményt! A 82. percben Stefán Hunor előrevágott labdáját Krone Niklas vezette ziccerig, amit ezúttal higgadtan értékesített, 2–2. Négy perc múlva Nyári Olivér hosszú indítása után Sipos-Kiss Dániel volt eredményes, így 3–2-re megnyertük a találkozót!

Három gólt rúgtunk idegenben – erre abszolút lehet építkeznünk. A felkészülés ezen időszakában még elfogadott, hogy akadozik a játék, talán még mentálisan sem vagyunk a topon. Ettől függetlenül becsülettel tették a dolgukat a srácok, megküzdöttek az ellenféllel és a széllel is, mindez pedig győzelmet eredményezett

– értékelt Németh Richárd, a csapat vezetőedzője.