Szünet után fordítottak U15-öseink

Szünet után fordítottak U15-öseink

Az első félidőt követően ugyan 1–0-ra még a vendég szegediek vezettek, ám a második játékrészben három gólt is szereztek a mieink, és végül teljesen megérdemelten nyertek 3–2-re.

Illés Akadémia U15 – Szeged-Csanád Grosics Akadémia U15 3–2 (0–1)
Illés Aka. U15.:
Pfeiffer – Abért B., Bécsy, Blum, Erdei – Palkó, Nagy K. (Pénzes, 50.), Sipos-Kiss – Szakasics (Rózsa, 50.), Vér (László, 50.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők:
Palkó (45., 1–1), Zsiga (57., 2–1), Sipos-Kiss (63., 3–1)

A tavaszi idény első fordulójában azt a szegedi csapatot fogadta az országos bajnokság Alap-csoportjában listavezető együttesünk, melyet ősszel idegenben 6–0-ra tudott legyőzni. Azóta azonban rengeteg víz lefolyt a Perinten, hát még a Tiszán. Így aztán komoly meglepetésre a vendégek kezdték lényegesen jobban a derbit: a 10. percben kihasználva a kapusunk és a védelmünk körülményeskedését, Grezsa Balázs révén megszerezték a vezetést. Nem sokkal később egy rövidre sikeredett hazaadást elcsípve kétszer is próbálkozhattak azzal, hogy megduplázzák az előnyüket, de szerencsére a labda rendre elakadt a védőinkben. A 31. percben pedig Pfeiffer Noel nagy védése kellett ahhoz, hogy egygólos maradjon a hátrányunk.

Az 1–0-s szegedi vezetésről induló második félidőre aztán úgy nézett ki, hogy a csapatok szerepet cseréltek. Palkó Áron remek fejesét követően nagyon gyorsan sikerült egyenlítenünk. Persze ehhez kellett Zsiga Patrik mesteri szöglete is. Pár perc múlva fordult a kocka: ezúttal Palkó Áron volt a feladó, Zsiga Patrik pedig a befejező, így máris 2–1 volt ide. A 63. percben pedig úgy tűnt, hogy eldőlt a három bajnoki pont sorsa: Bécsy Bende parádés labdájával Palkó Áron nyargalt el a jobb oldalon, majd centerezését követően Sipos-Kiss Dániel alakította 3–1-re az állást. Ezt követően Palkó Áronnak volt még egy kimaradt ziccere, a végszót azonban a szegediek adták: a 76. percben egy kontra végén Mádi Szabolcs volt eredményes, aki találatával be is állította a 3–2-s végeredményt.

Két ellentétes félidő volt. Az elsőben egyértelműen a szegediek akarata érvényesült. Rámenősebbek voltak, a párharcok többségét ők nyerték. Azt gondolom, hogy megérdemelten vezettek 1–0-ra. A második játékrészben viszont tudtunk váltani. Jól is jöttek be a cserék. Lélektanilag fontos volt az egyenlítő gólunk. Attól kezdve elhitték a gyerekek, hogy meg lehet fordítani ezt a meccset. Úgy vélem, hogy a második félidő alapján rászolgáltunk a győzelemre

– értékelte a találkozót Sátori Barnabás vezetőedző.