Akadémista különítménnyel jön a Dorog

Akadémista különítménnyel jön a Dorog

Három egykori növendékünkkel, valamint korábbi edzőnkkel a soraiban érkezik a vasárnapi NB II-es bajnoki mérkőzésre a Dorog csapata. A vasárnapi derbivel kapcsolatban a kapus Mursits Rolandot, valamint a vezetőedzőt, Németh Szabolcsot kérdeztük.

 

Mursits Roland és Nyíri Vince már egy hosszabb ideje a DFC mezét viseli, Illés Bence azonban csak nemrégiben került a Szombathelyi Haladástól kölcsönbe a Komárom-Esztergom megyei együtteshez. Hármójuk közül jelenleg egyértelműen az Illés Akadémián nevelkedett kapus számít meghatározó játékosnak.

Nagyon sűrű a mezőny. Bár egy meccsel kevesebbet játszottunk, mint a Hali, de így is ott vagyunk a nyomukban. Minden pontnak óriási jelentősége lehet, ezért a Rohonci úti stadionban is meglepetést akarunk okozni. Alaposan felkészültünk a vasiakból, de így is a saját játékunkat akarjuk játszani. Én már öt-hat esztendeje eljöttem a klubtól, de ettől függetlenül szombathelyi maradtam. Ott élnek a szüleim, a rokonaim, a barátaim. Most is nagyon várom a mérkőzést, de az azt követő találkozásokat, beszélgetéseket is

– fogalmazott Mursits Roland, aki nagyon büszke arra, hogy sok kiváló kapussal egyetemben az Illés Akadémián nevelkedett. A dorogiak kitűnő hálóőre amúgy teljesen képben van a szombathelyi történésekkel kapcsolatban: az NB II-ben nem régiben debütáló Simon Barnabás pályafutásához is sok sikert kíván. No, persze nem a Dorog ellen!

Akadémiánk egyik „sikeredzője” egyértelműen Németh Szabolcs volt, aki a 2018/2019-es szezonban az ifjúsági Bajnokok Ligájában irányította csapatunkat. A tehetséges szakember most a Dorogi FC mestere.

Úgy gondolom, hogy ebben a bajnokságban bárki legyőzhet bárkit, ezért mi sem feltartott kézzel lépünk majd pályára a Haladás ellen. Szerintem van esélyünk győzni Szombathelyen is. Nekem ez mindenképpen egy kiemelt meccs, mivel a sportkomplexummal szemben lakom. Most is az az állandó lakcímem. Nem titkolom, hogy egyszer szeretnék majd a Hali vezetőedzője lenni. Most pedig nagyon várom, hogy az ország egyik legszebb stadionjában, az ország egyik legjobb szurkolótábora előtt szerepelhessünk a dorogi együttessel

– öntötte szavakba gondolatait Németh Szabolcs.

A Szombathelyi Haladás – Dorogi FC NB II-es labdarúgó mérkőzés szeptember 27-én, vasárnap 17.00 órakor kezdődik.