Fiatalabb korosztályaink is győztes edzőmérkőzéssel nyitottak

Fiatalabb korosztályaink is győztes edzőmérkőzéssel nyitottak

U17-es leánycsapatunk az ETO FC Győr, míg az U14-es a ZTE ellen tudott nyerni.

Két felkészülési találkozó szerepelt női szakágunk csapatainak pénteki programjában. A Luki András vezette U14-es korosztály a ZTE csapatával mérte össze erejét, Győrffy Mátyás tanítványai pedig az ETO FC Győrrel mérkőztek meg. Mindkét csapatunk keretére elmondható, hogy nagy átalakulás történt a nyáron, hiszen például a tavalyi U15-ös korosztály nagy része, a 2007-ben születettek, már az idősebbek között kezdték meg a felkészülést.

Illés Akadémia-Viktória U14 – ZTE U14 16–0
Gólszerzők: Gulyás Lorina 5, Harmath Ramira 5, Első Hanna 4, Sági Fruzsina 2

Luki András a hiányzók távollétében a Németh Flóra, Imre Adél, Imre Blanka, Gulyás Lorina, Gulyás Dzsesszika, Gulyás Szimonetta, Első Hanna, Harmath Ramira, Sági Fruzsina, Gerencsér Léna, Giczi Lilien összetételű kerettel dolgozott. U14-es csapatunk 3×25 percet játszott és jól futballozva, 16–0-s győzelmet aratott. Fontos, hogy a fölényes siker után Luki András elsősorban a jó játékkal és nem a számszerű eredménnyel volt elégedett.

Jól dolgoztak a lányok, jó hozzáállással futballoztak, emellett pedig sok elemet igyekeztek visszaadni azokból, amelyeket az edzéseken gyakoroltak. Technikai és taktikai szempontból is van miben előrelépni, de azért fogunk dolgozni minden edzésen, hogy ez megvalósuljon. Mindemellett egyértelműen látszik, hogy jó képzést kaptak korábban a gyerekek, amire lehet építeni. Nagyon örülök, hogy együtt dolgozhatok Tóth Alexandrával, akivel a közös munka során jól kiegészítjük egymást

– értékelt Luki András.

Illés Akadémia-Viktoria U17 – ETO FC Győr U17 3–1
Gólszerzők: Csombor Luca 2, Simon Enikő

U17-es csapatunk is az új bajnoki év első felkészülési mérkőzését játszotta. A lányok 3×30 perces találkozót vívtak a Rába-partiakkal. Győrffy Mátyás a Spilenberg Maja, Francsics Virág, Farkas Boglárka, Harangi Lili, Hajdú Panna, Csombor Luca, Simon Enikő, Czuczai Mercédesz, Varga Zsófia, Giczi Kata, Vass Amarilla, Németh Zonga, Hopp Kata, Stadler Kiara, Gyócs-Németh Cintia, Ceglédi Boglárka, Licskai Léna, Bukor Zoé összetételű kerettel dolgozott. A 3–1-es győzelem után Győrffy Mátyás úgy fogalmazott, hogy az első benyomások – főként a mentalitás – egyértelműen pozitívok voltak, különösen annak tükrében, hogy három hete dolgozik együtt a csapat. Kiemelte a 2009-es születésű Licskai Lénát, aki remekül helytállt. Az együttestől búcsúzik a tavaly nyáron érkező Márk Szilvia, akinek a csapat ezúton is szeretné neki megköszönni, amit az együttesért tett és sok sikert kíván neki a továbbiakban.