Az első félidőre lehet építeni

Az első félidőre lehet építeni

Kikapott a bajnoki címre törő kispestiektől az Illés Akadémia U15.

Honvéd-MFA U15 – Illés Akadémia U15 4–0 (0–0)
Illés Aka. U15:
Rapali – Pintér, Hányi, Nyári, Papp (Csonka, 13.) – Sánta, Hideg (Mórocz, 50.), Bosnyák Botond – Szabó B. (Börczi, 50.), Németh L. (Kiss-Szécsényi, 58.), Mihály (Angler J., 50.). Vezetőedző: Szűcs János.

A kispesti fellépésünk során jól kezdtünk, ám sajnálatos sérülés miatt a 10. percben cserélni voltunk kénytelenek: Papp Máté helyére Csonka Alex érkezett. A teljesítményünkön ez nem változtatott, továbbra is jól futballoztunk, hiszen felállásunkkal megleptük az ellenfelet. Mindez pedig működött is, abszolút kiegyenlített volt ez a játékrész. Szervezetten játszottunk, működtek a letámadásaink, amiből voltak lehetőségeink is. Egy lesgyanús szituáció után könnyű síppal befújt 11-eshez jutottak a piros-feketék, ám a megítélt büntetőt Rapali Zsombor kiütötte.

A szünetet követően aztán egy labdakihozatali hiba miatt a 47. percben betaláltak a hazaiak – ez pedig megváltoztatta a mérkőzést. Megfogott bennünket a gól, és kiderült, hogy sok energiát felemésztett az addigi játékunk. A frissítés sem segített ezúttal, beadások után kaptunk további gólokat. A hajrában egy egyértelmű 16-oson belüli szabálytalanság után nem kaptunk büntetőt, így 4–0-ra győztek a kispestiek.

Felemás érzéseim vannak. Csalódott vagyok kicsit, a mai meccsből ugyanis többet is kihozhattunk volna. Az első félidő pozitív képet mutatott, abszolút felvettük a versenyt egy nagyon jó Honvéddal. Magunkat hoztuk kellemetlen helyzetbe a szünet után, amiből aztán már nem tudtunk jól kijönni. További gólokat rúgattunk a hazaiakkal, mentálisan nem voltunk már rendben ebben a periódusban. Az első játékrészből azonban lehet meríteni! A Honvéd megérdemelten nyert, de az eredmény csalóka és túlzott

– értékelt Szűcs János.