A tartalékos U15 nem tudta megtartani előnyét

A tartalékos U15 nem tudta megtartani előnyét

Becsülettel küzdöttek a fiúk, ez azonban nem járt együtt pontszerzéssel.

MTK Budapest U15 – Illés Akadémia U15 4–1 (2–1)
Illés Aka. U15.: Németh H. – Kopácsi B., Balikó, Csörnyei, Szentkirályi – Bodrogi (Horváth A., 59.), László, Kopácsi Á. – Takács-Földes (Baranyai, 67.), Horváth B. (Stefanich, 49.), Wolf. Edző: Körhöcz György.
Gólszerző: Wolf (10.)

Jól indította a találkozót U15-ös csapatunk: a 10. percben Wolf Gergő vette be a házigazdák kapuját. Az első félóra végén pedig már 2–0-ra is vezethettek volna fiataljaink, ám kihagyták a ziccert, és ezt egy jól végigjátszott kontrából góllal büntette az ellenfél. Ez pedig annyira megfogta akadémistáinkat, hogy még az első félidő lefújása előtt hátrányba is kerültek.

A 2–1-es hazai vezetésről kezdődő második félidő első tíz perce határozottan jól nézett ki a mieink szempontjából, de ez sajnos nem eredményezett egyenlítést. Ezt követően aztán a hazaiak vették át az irányítást, és egy rövidre sikerült hazaadást elcsípve harmadszor is mattolták kapusunkat. A 4–1 arányú végeredményt pedig a 70. percben állították be a fővárosiak. A folytatásban ugyan volt lehetőség a különbség csökkentésére, de a helyzetek kimaradtak, így háromgólos vereség lett a találkozó vége.

Megérdemelten nyerte meg a mérkőzést az MTK, de úgy vélem, hogy mi sem vallottunk szégyent. A találkozó nagyobb részében egyenrangú ellenfelei voltunk a fővárosiaknak. Elégedett vagyok a srácokkal, mert még ilyen tartalékos összeállításban is volt tartásuk. Ennyi sérült és beteg játékos hiányában ma ennyire voltunk képesek, de szerintem így is jobban teljesítettünk, mint az elmúlt időszakban

– fogalmazott a derbi lefújását követően a betegeskedő Németh Richárd vezetőedző helyett meccselő Körhöcz György.