A szél nyerte az U19-es zöld-fehér rangadót

A szél nyerte az U19-es zöld-fehér rangadót

Tebeli György és Csikortás Dávid leányai 1–1-es döntetlent játszottak a Ferencváros együttesével.

Illés Akadémia–Viktória U19 – FTC Telekom U19 1–1 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U19: 
Kocsi P.  – Müller Zs., Csáki E., Szabó F. – Gravencz G. (Kleinert P., 85.), Németh M., Csejtei E. (Tóth B., 79.), Nagy D. – Hécz Zs., Csombor L. (Szabó L., 46.) – Mesterházy I. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerző:
Hécz Zs. (47., 1–1)

Napsütés, ám rendkívül erős szél fogadta a csapatokat az U19-es bajnokság alapszakaszának 11. fordulójából pótolt rangadón, amikor címvédő együttesünk a Ferencváros gárdáját látta vendégül. A szél erősen rá is nyomta a bélyegét mindkét együttes játékára, főleg a küzdelemről a mérkőzés, a magas labdák, indítások pedig rendre megtréfálták még villámléptű támadóinkat is. Az első említésre méltó szituáció Csejtei Emília sarokrúgása volt, aki kis híján megismételte tavaly júniusi „mutatványát”, ezúttal azonban a felsőlécről az alapvonalon túlra pattant a játékszer. Keményen gyűrték egymást mezőnyben a felek, a fővárosiak is vezettek veszélyes kontratámadásokat, majd a 34. percben egy jobb oldali centerezés és perdítés után meg is szerezték a vezetést (0–1). Kisvártatva Mesterházy Ivett egyenlíthetett volna, közvetlen közelről történő próbálkozását azonban védeni tudta Gergely Lili. A szünetig már nem is esett újabb gól, így aztán egygólos FTC-vezetésről jöhetett a második felvonás.

Lélektani szempontból rendkívül fontos volt, hogy ez úgy kezdődjön számunkra, ahogy kezdődött is: a 47. percben Hécz Zsuzsanna szabadrúgása kötött ki a vendégek kapujában, hamar jött az egalizálás (1–1). A szél a továbbiakban sem csillapodott, sőt még inkább felerősödött, a játékosok pedig ebben a periódusban is hatalmasat küzdöttek és minden labdáért óriási harcot vívtak. Hullámzott a találkozó, voltak olyan szakaszok, amikor a fővárosiak tudták valamivel jobban ráerőltetni akaratukat a mieinkre, s volt olyan, amikor a mi szánk íze szerint történtek az események. Mindkét együttes ment előre az utolsó másodpercig, az eredményen azonban már egyik gárda sem tudott változtatni, így 1–1-gyel és pontosztozkodással zárult az összecsapás. Ez egyébként azt jelenti, hogy egy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglaljuk el a tabellán az éllovas Ferencváros mögött.

Tebeli György és Csikortás Dávid tanítványai legközelebb április 13-án, szombaton lépnek pályára, méghozzá 14 órás kezdettel az MTK vendégeként.

Összességében örülök ennek a pontnak, nem lehetek elégedetlen. Úgy gondolom, hogy úgy kell tekintenünk erre a döntetlenre, hogy szereztünk egy pontot, s nem úgy, hogy kettőt elveszítettünk. A külső körülmények nem voltak a legideálisabbak, de érzésem szerint jó mérkőzést tudott le a két csapat. Ez is mutatja azt, hogy a kiemelt bajnokság első két helyezettje játszott egymással. Mindent összevetve igazságos döntetlen született: mi is a magunk javára fordíthattuk volna és a Fradi is eldönthette volna a mérkőzést. Amit sajnálok, hogy azért volt pár olyan szituáció, amikor vagy kapussal álltunk szemben, vagy nagy helyzetbe kerültünk, de nem hoztunk jó döntést, nem azt a megoldást választottuk, ami a legideálisabb lett volna. A rájátszásban még két alkalommal találkozni fogunk velük és mindenképpen azon leszünk, hogy eltüntessük ezt az egypontos különbséget, amivel most a tabella élén állnak. Gratulálok a lányoknak, mert értékes pontot szereztünk

– összegzett a fővárosiak elleni rangadó után Tebeli György vezetőedző.