Két győzelem és egy vereség az Admira-Wacker vendégeként

Két győzelem és egy vereség az Admira-Wacker vendégeként

Három korosztályunk is pályára lépett az osztrák csapat otthonában.

U14-es együttesünk Kovács Á. – Horváth B., Balikó, Csörnyei, Koósz – Horváth A., Fischl, Laczó – Baranyai, Katona, Takács-Földes tizeneggyel kezdett az osztrákok ellen. Csereként Molnár-Végh, Bonchis, Karvalics, Németh H., Varga Á. és Király kapott lehetőséget. Az 1–0-ás végeredményt Takács-Földes Olivér állította be.

A mérkőzést Tóth Zsolt értékelte:

A második edzőmérkőzésünkön a remek játékerőt képviselő Admira-Wacker csapatával játszottunk Bécsben. Az első félidőben nagyon szervezettek voltunk, míg fordulás után kombinatív játékban is jeleskedtünk és egy gyönyörű akciógóllal eldöntöttük a mérkőzést. Külön öröm számomra, hogy a második félidőben pályára lépő gyerekek nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe. Játékban és szervezettségben is nagyon sokat kaptam vissza a játékosoktól, ez rendkívül pozitív a jövőre nézve.

 Az egy évvel fiatalabb korosztályú együttesünk 3–2-re kapott ki az Admirától. Takács Csaba a Németh B. – Szalay, Szijjártó Áron, Tóth B., Szabó B. – Meskó, Palkó, Vert – Őri, Szijjártó Ábel, Abért Barnabás tizeneggyel kezdett, később csereként Tama, Zancsics és Csonka lépett pályára. A szombathelyi gólok Abért Barna és Csonka Gergő nevéhez fűződnek.

A vezetőedző így látta a találkozót:

Egy kitűnő csapat ellen játszottunk kifejezetten jó iramú edzőmérkőzést. Pörgős volt a játék, mindkét csapat agresszívan játszott, ami már a mérkőzés elején gyors gólváltást eredményezett. Egy hiba itt, egy hiba ott, és máris 1–1 volt az eredmény. A gólok után mi kerültünk mezőnyfölénybe, sajnos a kapu előtt határozatlanok voltunk, így döntetlennel vonultunk az öltözőbe. A második félidőben is hasonló volt a játék képe, annyi különbséggel, hogy ellenfelünk két hibánkat, mi pedig csak egyet tudtunk gólra váltani. A játék képe alapján mi is nyerhettünk volna, de reálisabb lett volna a döntetlen. A vereség ellenére elégedett vagyok a mutatott játékkal, erre lehet építeni.

 A Szűcs János irányította U12-es korosztály 3–1-re győzött Bécsben az Admira ellen. A mieink találatai Söptei, Hideg és Tóth nevéhez fűződnek.

 A szakember a szünet utáni játékot emelte ki:

Az első félidőben keveset vállalkoztunk, nem voltak beindulások, labda nélküli mozgások, nem használtuk ki, hogy a széleken rendre létszámfölényt alakítottunk ki, nem vállaltuk a mélységi passzokat. A második félidőben szerkezetet váltottunk feltoltuk a védekezésünket, agresszívan letámadtunk. Sok labdát szereztünk és ellentétben az első félidővel, nem szórtuk el ezeket, hanem a gyors átmenetből veszélyt jelentettünk folyamatosan. Az ellenfél csak indításokkal próbálkozott. Mi pedig tudatos szép akciókból gólokat szereztünk és nyertünk a hosszú ideje veretlen rivális ellen.