Novák Luca a válogatottban is gólt szerzett

Novák Luca a válogatottban is gólt szerzett

Női U19-es válogatottunk az október végi Eb-selejtezőket követően idei utolsó edzőtáborában készül a tavaszi folytatásra.

Két mérkőzés is szerepel a programban a szintén A-ligás tagságot szerző csehek ellen. Szarvas Alexandra együttese 1–1-es félidő után 3–1-es vereséget szenvedett hazai pályán, ahol a magyarok egyetlen találatát a 33. percben az ezúttal támadóként futballozó akadémistánk, Novák Luca szerezte.

Az Illés Akadémia növendékei közül Németh Adél csapatkapitányként ismét a kezdőcsapatban kapott helyet és végigjátszotta a találkozót, Novák Luca 82 percet töltött a pályán, míg Pintér Tekla a 62. percben állt be.

A csehek kezdték jobban a mérkőzést és már a 8. percben egy védelmi hiba után vezetést szereztek. (0–1). A korai kapott gól után több helyzetet is kidolgozott a magyar csapat, majd a 33. percben az U19-es válogatottban újoncként pályára lépő Novák Luca egy szélről érkező beadás után egyenlíteni tudott (1–1).

A szünet után többet birtokoltuk a labdát, de komoly helyzetet nem sikerült kidolgozni. A 62. percben három frissítés is érkezett a pályára, köztük Pintér Tekla, aki a védelem bal oldalán kapott lehetőséget.

Az utolsó félórára elfogyott az ősszel több fronton is helytálló játékosaink lendülete és a vendégek 66. percben egy kipattanó után megfordították (1–2), majd öt perccel később egy újabb találattal végleg eldöntötték a mérkőzés kimenetelét, így 3–1-re győztek.

A „visszavágót” szombaton 12:00 órakor a gyirmóti Alcufer Stadionban rendezik.

Kifejezetten kemény meccset játszottunk Csehország ellen. Az elejétől fogva letámadtak minket, amibe kicsit belealudtunk, így nagyon hamar vezetést is szereztek ellenünk. Csatárként játszottam, amit még szoknom kell, tanulnom kell a helyezkedéseket, a labda nélküli mozgásokat, hisz a klubcsapatomba más pozícióban játszok, viszont nagyon boldog voltam, hogy lehetőséget kaptam és góllal sikerült debütálnom

– nyilatkozta a mérkőzést követően Novák Luca.

Magyarország U19 – Csehország U19 1–3 (1–1)
Magyarország:
Ascher Dóra – László Henrietta, Németh Adél, Kovács Aida (Fehértói Dorina, 38.), Tuza Petra (Pintér Tekla, 62.) – Harmat Sára, Sinka Napsugár (Nagy Lili, 62.), Vincze Borbála – Szarvas Sára (Murár Viktória, 62.), Novák Luca (Sipőcz Virág, 83.), Petrovics Petra.
Gólszerző: Novák Luca (33., 1–1)

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu