A pokolból a mennyországba

A pokolból a mennyországba

Óriási fordítást mutatott be az Illés Akadémia U14!

Illés Akadémia U14 – MTK Budapest U14 5–2 (2–2)
Illés Aka. U14:
Hajba – Németh B., Orbán, Fonnyadt, Bock – Módly (Dobovánszky, 75.), Molnár B., Magadics (Angler B., 51.) – Lakatos (Székely, 59.), Szabó B. (Reiber, 75.), Ládonyi (Szakács, 51.). Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerzők: Lakatos (30., 1–2), Orbán (36., 2–2), Szabó B. (49., 3–2; 51., 4–2; 67., 5–2)

Az U14-es Kiemelt bajnokság 9. fordulójában az az MTK látogatott Szombathelyre, amely csak a Honvédtól szenvedett eddig vereséget. Hamar előnybe került az MTK, sőt, 20 perc elteltével már két gólra nőtt a különbség a két csapat között. Gyorsan visszajöhettünk volna a meccsbe – az eredményt tekintve – ám előbb a gólvonalról tisztáztak kétszer is a fővárosiak, majd egy szöglet után a jobb oldali kapufa mentette meg a kék-fehéreket. Ez azonban már jelzés volt, hogy mi egyáltalán nem adtuk fel! A 26. percben Lakatos Krisztián 14 méterről kissé jobbról szépen kilőtte a hosszú felső sarkot, 1–2. Sőt, egy perc múlva egyenlíthettünk volna, ám a felső kapufa is a budapestieket erősítette… Azonban, ami késik, az nem múlik! A 36. percben Lakatos Krisztián szabadrúgásánál kissé alászaladt a vendégkapus, a hosszún pedig Orbán Roland egy lépésről a hálóba segítette a labdát, 2–2!

A második félidőt Fonnyadt Zétény szabadrúgása nyitotta meg: a labda a háló tetején landolt. Ezek után is mi maradtunk támadásban, és meg is fordítottuk az eredményt! A 49. percben egy szép kombináció után Szabó Botond vette át a labdát a 16-oson belül, egy csellel becsapta a védőjét és kapu közepébe lőtt, 3–2! A lendületünk tovább tartott, két perc múlva egy szöglet utáni kavarodásnál ismét Szabó Botond volt jókor jó helyen, az ötösről lőtt a hálóba, 4–2! Sajnos egy labdakihozatalba belesültünk, ám a helyzet végén Hajba Botond szögletre ütötte a jobb felső sarok felé tartó labdát! Az, hogy a vendégeknek nincsen visszaút, a 67. percben dőlt el, ekkor ugyanis Szabó Botond saját maga harmadik, csapata ötödik gólját szerezte meg, így az Illés Akadémia 5–2-re nyert a kiváló erőt képviselő MTK ellen.

Nehéz volt a meccs kezdete, nem volt meg a ritmusunk: annak ellenére, hogy két gólt is kaptunk, mindkettőre volt válaszunk, de akkor még ez nem jelentett Illés-találatot. Ahogy mentünk bele a mérkőzésbe, átvettük annak irányítását. A szünetig kiegyenlítettünk, majd ahogy nőttünk ellenfelünk fölé, eredményességben is a mi javunkra billent a mérleg. A győzelem kulcsa a munka és a bátorság volt. Szünetben felhívtam a figyelmet arra, hogy gyáva népnek nincs hazája, ennek szellemében játszottunk és nyertünk is

– nyilatkozta vezetőedzőnk, Körhöcz György.