Újabb rangadón győzött az Illés Akadémia U17

Újabb rangadón győzött az Illés Akadémia U17

Ez is 4–2, mint a múltheti, mégis teljesen más.

Illés Akadémia U17 – Ikarus BSE U17 4–2 (2–0)
Illés Aka. U17:
Farkas – Abért B., Bécsy, Gyapjas, Garai – Sipos-Kiss (Skravanek, 83.), László, Szabó B. (Paizs, 72.), Szabó M. M. (Őri B., 90.) – Bene (Abért O., 90.), Pljesovszki (Liplin, 83.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Bene (24., 1–0), Pljesovszki (36., 11-esből, 2–0), Sipos-Kiss (60., 3–0), László (90., 4–2)

A Zalaegerszegen aratott fényes győzelem után ismét egy rangadó várt Kovács László és Berning Adrián együttesére, hiszen a 6 találkozón 16 pontot begyűjtő Ikarus BSE érkezett Vasba.

Bő negyedóra elteltével egy bal oldali beadás után a védők által megcsúsztatott labda Sipos-Kiss Dániel elé került, aki 15 méterről kapásból lőtt nem sokkal fölé. Egy perc múlva Bene Dániel kapott átadást Abért Barnától a jobb oldalon. Az átvétellel már a félpályánál becsapott egy embert, majd végigszáguldott a szélen, egy megkerülős csellel átvágta a védőjét, betört a 16-oson belülre, és 9 méterről jobb külsővel a kapuba lőtt – csak beleérni tudott a kapus, így a labda a jobb felső sarokba vágódott, 1–0. A 34. percben labdát szereztünk az félpályánál, Pljesovszki Gergő belépett vele a büntetőterületen belülre, ahol buktatták, 11-es! A sértett ballal, nagy erővel a kapu bal felébe lőtt, 2–0.

Bő egy óra elteltével gyors gólváltás jegyezhettünk fel: előbb Sipos-Kiss Dániel góljával háromra nőtt a különbség, majd a középkezdés utáni ellentámadásnál elsőre még Farkas Dávid védett nagyot, ám a kipattanóra a budaiak érkeztek, 3–1. A 72. percben egy átlövésből még közelebb került az Ikarus, 3–2. Az utolsó szó azonban a miénk volt. A 90. percben szabadrúgáshoz jutottunk 23 méterre a kaputól. Úgy tűnt, nem a legideálisabban állítja fel a sorfalat a budai kapus, ám ez semmit nem von le László Krisztián érdemeiből, aki jobbal a kapu jobb felébe lőtt, kialakítva a 4–2-es végeredményt.

A nagy mennyiségű csapadék miatt nedves talajú estek egymásnak a csapatok. Ebből jól jöttünk ki az első félidőben. A szünet után a szokásos problémánk adódott, kicsit az öltözőben is maradtunk, és a koncentráció sem volt a megfelelő. Egyrészt biztonságot adott a harmadik gól, azonban a következő pillanatban már betalált az ellenfél. Nehézzé tettük magunknak a meccset, jött egy újabb egyéni hiba, sőt, kapusomnak bravúrt is kellett bemutatnia azért, hogy az előnyünk megmaradjon. A végén aztán bebiztosítottuk a győzelmet. Nem vagyunk letargiában, ez is egy rangadó volt, aminek a tanulságait le fogjuk vonni

– értékelt Kovács László.