A nemzetközi színtéren keményen kell küzdeni

A nemzetközi színtéren keményen kell küzdeni

A keddi 2–0-ás vereséget követően csütörtökön ismét megmérkőzött egymással a magyar és az ír U18-as válogatott. A második derbi 2–2-es döntetlenre végződött.

Öt napot töltött együtt a fővárosban a magyar U18-as labdarúgó válogatott, melynek mintegy 30 fős keretébe az Illés Akadémiáról Kállai Zalán és Szabó Bence kapott meghívást. Az összetartás alatt az Oross Márton vezette szakmai stáb főként taktikai edzéseket tartott, a prioritást természetesen az írek elleni két nemzetközi felkészülési mérkőzés élvezte, melyek közül a keddit 2–0-ra veszítették el a fiataljaink, a csütörtökin viszont 2–2-es döntetlent értek el a mieink. Előbbi derbin Kállai Zalán 71, míg Szabó Bence 60 percet játszott kezdőként. Utóbbi összecsapáson viszont már csak Zalán kapott 20 perc játéklehetőséget.

Az első meccsen egy teljesen ismeretlen ellenféllel találkoztunk, ugyanis nem igazán volt anyag, amiből felkészülhettünk volna belőlük. Nem véletlen, hogy a második összecsapás már lényegesen jobban sikerült a csapatunknak. Engem a 2–0-ás vereséget követően is megdicsértek Oross Mártonék. Nagy örömömre egy videót is összeállítottak arról, hogy milyen agresszív stílusban játszottam a keddi derbin, és csütörtökre hasonló hozzáállást kértek a többiektől is.  Nagyon bízom abban, hogy legközelebb – szinte pontosan egy hónap múlva – újból meghívást kapok majd az U18-as válogatottba. A szakmai stáb elmondása szerint szűkítik, átalakítják a keretet. Engem mindenesetre bizakodással tölt el a teljesítményemről megfogalmazott véleményük

– tekintett vissza az elmúlt napokra Kállai Zalán.

Szabó Bence posztjára három jelölt is volt az U18-as válogatott jelenlegi keretében, így teljesen érthető, hogy a két összecsapáson a stáb megpróbálta igazságosan elosztani közöttük a rendelkezésre álló játékidőt. Kár, hogy tehetséges növendékünk pont a vesztes meccsen kapott lehetőséget.

Az első mérkőzésen egy nagyon szervezetten védekező ír csapattal találkoztunk, amelyen nem igazán találtunk fogást. Megpróbáltunk ívelgetni, de az nem nagyon jött be… Sajnos ki is kaptunk. Annak viszont örültem, hogy kezdőként 60 percet tölthettem a pályán, a második derbin pedig már nem is számítottam játéklehetőségre, mivel az én posztomra hárman is voltunk. Amúgy sajnos kevés alkalommal voltam kedden játékban. Megpróbáltam magamat a védekezésben hasznossá tenni, ez többé-kevésbé sikerült is. Remélem, hogy legközelebb is a keret tagja lehetek. A hamarosan kezdődő bajnokságban szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, hogy rászolgáljak az újabb meghívásra is

– nyilatkozta a hazaindulást követően Szabó Bence.

Természetesen a két találkozót követően kíváncsiak voltunk Oross Máron szövetségi edző véleményére is, már csak azért is, mert az Illés Akadémián eltöltött időszakának köszönhetően mindkét akadémistánkat jól ismeri.

Tényleg régóta ismerem mindkettőjüket, így tisztában vagyok azzal, hogy mit várhatok tőlük. Nem véletlenül kerültek be a válogatottunk keretébe. Bence egy nagyon megbízható, értelmes játékos, akinek gondolkodásban kellene még gyorsulnia. Zalán pedig egy rendkívül dinamikus, akaratban erős ifjú labdarúgó. Neki a taktikai fegyelem betartására kell jobban odafigyelnie. Bízom abban, hogy töretlen marad a fejlődésük és hamarosan a felnőtt futballban is bemutatkozhatnak majd. Akár éppenséggel a Haladás csapatában. Most az írek ellen Zalán stílusa érvényesült nagyon. Benne megvan az a kellő csibészség, ami egy ilyen ellenféllel szemben szükséges. Akár azt is mondhatnám, hogy egy energiabomba a pályán. Nem túlzás kijelenteni, hogy imponált a stáb tagjainak a hozzáállása és a teljesítménye

– mondott véleményt két növendékünkről Oross Márton szövetségi edző, aki az írek elleni második összecsapáson az akadémiánkon nevelkedő Simon Barnabásnak szavazott bizalmat a kapusok közül.  

Nyitókép: Teodoru Bence (www.mlsz.hu)