A Honvéd után az ETO ellen is nyertek U13-asaink

A Honvéd után az ETO ellen is nyertek U13-asaink

Nagy László együttese végig jól védekezve 2–1-es győzelmet aratott Győrben. A mindent eldöntő találatot nem sokkal a lefújás előtt szerezték meg a mieink.

ETO FC Győr U13 – Illés Akadémia U13 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–1)
Illés Aka. U13.:
Nagy Zs. – Hányi, Hideg, Takács Z. – Tóth D., Bosnyák Botond – Horváth Á., Grádvohl, Axnix. Cserék: Mórocz, Szántó, Tasnádi, Moldován, Angler, Marian, Vert Zs. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők:
Horváth Á. (47., 0–1), Szántó (77., 1–2)

Bátortalanul kezdett U13-as csapatunk az ETO otthonában. Lehetséges, hogy a gyerekekben még benne volt a keddi Honvéd-meccs fizikai és mentális fáradtsága. Mindenesetre az első két negyedben nem sok veszélyt jelentettek Nagy László tanítványai a hazaiak kapujára. Szerencsére a védelemmel ezúttal sem volt gond, ennek hála pedig a szünetben 0–0-ra állt a két zöld-fehér együttes összecsapása.

A harmadik felvonásban a letámadásnak köszönhetően egyre több labdát szereztek a mieink és így pedig már jöttek a helyzetek is. A 47. percben aztán Horváth Ármin révén a vezetést is sikerült megszereznünk. Sajna ennek túlságosan sokáig nem örülhettünk, mivel az ETO az 50. minutumban egyenlített.

Az 1–1-es állásról induló utolsó 20 percben nagy csata zajlott a győztes találatért. Ezt végül Szántó Nimródnak sikeredett megszereznie, ezzel pedig a 77. percben be is állította a 2–1-es végeredményt.

Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet: örülök az eredménynek, de összességében bátrabb, jobb játékot vártam a srácoktól. Az első félidőben egyik sorunk sem tetszett, de a másodikban már jó teljesítményt nyújtottak a gyerekek. Az látszik, hogy a védekezésünk összeállt, de sokkal jobban kell hinnünk magunkban, és akkor a támadójátékunk is eredményesebb lehet. Az viszont egyértelműen pozitívum, hogy egy jó Győrt sikerült idegenben legyőznünk

– értékelte a történteket Nagy László vezetőedző.