Tovább menetel női U19-es csapatunk, ezúttal az MTK volt a szenvedő fél

Tovább menetel női U19-es csapatunk, ezúttal az MTK volt a szenvedő fél

A mieink jó játékkal, szép gólokkal és magabiztos, 7–1-es győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.

Illés Akadémia-Viktória U19 – MTK Budapest U19 7–1 (3–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. (Bényei B., 70.) – Németh M., Szabó L. (Müller Zs., 70.), Csáki E. (Nagy D., 46.), Szabó F. – Novák L., Szilvási N. (Németh Z., 66.), Gravencz G., Hécz Zs. (Stadler K., 66.) – Kaszap K. (Gyócs-Németh C., 62.), Mesterházy I. (Csombor L., 62.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők:
Kaszap K. (1., 1–0), Mesterházy I. (7., 2–0), Hécz Zs. (20., 3–0), Gyócs-Németh C. (65., 4–0; 86., 6–1), Németh M. (73., 5–0; 88., 7–1)

A Puskás Akadémia otthonában aratott szép győzelem adta lendülettel fogadta női U19-es csapatunk az MTK Budapest gárdáját. Hamar bizonyossá vált, hogy a lendület erre a találkozóra is kitartott, ugyanis Németh Mirtill forintos labdája után Kaszap Kamilla már az 1. percben megszerezte számunkra a vezetést. Ez egyértelműen megadta a találkozó alaphangját, irányítottunk domináltunk, a 7. minutumban pedig Mesterházy Ivett is beköszönt, már 2–0 volt az állás. Magabiztosan futballoztunk, a lányok élvezték a játékot. Köztük az U19-es csapatban debütáló Szilvási Nelli is, akinek gyönyörű asszisztja után Hécz Zsuzsanna módosította 3–0-ra az eredményt. Teljes mértékben a mi akaratunk érvényesült, a budapestiek egy-egy hosszan előrevágott labdával próbáltak veszélyeztetni, ezeket azonban sikerült levédekeznünk. A játékrész utolsó szakaszában kicsit csendesebb mederben csordogált a találkozó, nem is esett újabb gól a szünetig, háromgólos előnnyel mehettünk pihenőre.

A folytatásban az előző periódushoz hasonlóan a mezőnyjáték dominált, a 65. percben azonban az elmúlt héten hosszú-hosszú idő után visszatérő Gyócs-Németh Cintia megbolygatta az állóvizet, góljával már 4–0-ra vezettünk. Cseréink remekül szálltak be a mérkőzésbe, lendületesen, motiváltan futballoztak, a 73. percben pedig jött az újabb hazai gól: Németh Mirtill lőtt szép mozdulattal, félfordulatból a kapuba, tovább nőtt a különbség (5–0). Szép akciókat vezettünk, továbbra is gólra éhesen játszottunk. Bár a vendégek Gabona Laura révén szépíteni tudtak, a Gyócs-Németh Cintia–Németh Mirtill-sorminta folytatódott: a 86. percben előbbi pofozott a kapuba egy kipattanót, míg nem sokkal később egy mintaszerű akciót követően utóbbi tudott duplázni, kialakítva ezzel a találkozó 7–1-es végeredményét.

A mieink legközelebb két hét múlva, október 21-én, szombaton lépnek pályára, méghozzá hazai környezetben a Szeged együttese ellen.

Először is nagy gratuláció a csapatnak, úgy gondolom, a szezon legjobb teljesítményét nyújtottuk. Rengeteg, szemet gyönyörködtető megoldást láttam a lányoktól, jók voltak a labdakihozatalaink, kombinációink, rendre nagyon szépen bontottuk meg ellenfelünk védelmét. Felszabadultan, nagy önbizalommal játszottunk, egyénileg is mindenki beletette a magáét, illetve, csapatként is nagyon egyben voltunk. A 2008-as születésű Szilvási Nelli először játszott a csapatunkban, gyönyörű gólpasszt adott, remek teljesítményt nyújtott, nagyon jól érezte magát a pályán. Németh Mirtillt, Novák Lucát és Gravencz Grétit is szeretném kiemelni, akik szintén nagyot játszottak meghatározták a labdabirtoklásunkat. Még egyszer gratulálok a lányoknak, mindenkinek jár a dicséret

– értékelt boldogan a győztes vezetőedző, Tebeli György.