A mentálisan erősebb csapat győzött

A mentálisan erősebb csapat győzött

Egy kifejezetten hasznos mérkőzést játszott az Ausztriában edzőtáborozó U15-ös csapatunk, melyen 3–1-re győzte le a mieinket a párharcokban rendkívül erős St. Pölten gárdája.

St. Pölten U15 – Illés Akadémia U15 3–1 (0–0)
Illés Aka. U15.: Németh B. – Kiss B., Bolla Á., Kelemen, Hende – Meskó, Krone, Söptei – Virág, Klement, Sipos-Kiss. Cserék: Őri K. – Molnár L., Tasnádi, Szele, Szilvási, Szücs, Sági, Markó. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Szilvási (62., 2–1)

Az első félórában azt láthatta viszont a csapattól a Németh Richárd és Varga Roland alkotta szakmai stáb, amit az elmúlt héten gyakoroltattak a srácokkal. Ez főként a védekezésre volt igaz, ám támadásban is bőven voltak szép dolgaink. Kár, hogy az osztrák játékvezető egy szabályosnak tűnő gólunkat nem adta meg ebben az időszakban. A félidő végjátékában aztán átvette az irányítást a mentálisan rendkívül erős, a párharcokat bátran felvállaló alsó-ausztriai gárda, de a szünetig maradt a 0–0-s állás.

Térfélcserét követően viszont előbb egy szöglet után megszerezték a vezetést, majd pedig egy hibás labdakihozatalunkat büntették góllal, azaz elléptek 2–0-ra. A 62. percben aztán Szilvási Ámos fejesből elért találatával feljöttünk 2–1-re. Ezt követően Szele Máté lépett ki a védők közül, de az osztrákok kapusa szinte elütötte a támadónkat, amiért ki tudja miért, csak sárga lapot kapott. Nem sokkal később Meskó Márk ellen követtek el szabálytalanságot a 16-oson belül, ám a játékvezető sípja néma maradt. Így az egyenlítés is elmaradt. A mérkőzés végén aztán a hazaiak betaláltak, ennek köszönhetően pedig 3–1-re nyerték meg a mérkőzést.

Sok olyan dolgot láttam viszont a srácoktól, amit a héten gyakoroltunk. Ez főként az egyéni-, valamint a csapatvédekezésre volt igaz. A középső zónában úgy gondolom, hogy most már kezd jól összeállni ez a dolog. Nyilván van még mit csiszolni rajta. Persze a támadójátékunkon is kell még dolgoznunk. Ami a mai meccs tanulsága: mentálisan sokkal erősebbnek kell lenni! Át kell lépni a határainkat, ütközni kell, minden labdáért meg kell harcolni. Igazából ezeken a területeken nőtt fölénk az ellenfél

– fogalmazott a mérkőzést követően Németh Richárd vezetőedző.