Szinte saját magunkat vertük meg

Szinte saját magunkat vertük meg

Hiába játszott egyes periódusokban határozottan jól U16-os csapatunk, ennyi „ajándékba” adott góllal 6–2-es vereség lett a St. Pölten elleni mérkőzés vége.

St. Pölten U16 – Illés Akadémia U16 6–2 (3–1)
Illés Aka. U16.:
Farkas D. – Abért B., Németh R., Blum, Szabó B. – László, Palkó, Zsiga – Bene, Skravanek, Pljesovszki. Cserék: Csalló, Erdei, Abért O., Pécskai, Rózsa M. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Palkó (6., 11-esből, 0–1), Skravanek (60., 3–2)

Jól kezdtük a mérkőzést, ugyanis már rögtön az első percekben egy teljesen jogos büntetőhöz jutottunk, amit Palkó Áron kétszer is értékesített, mivel a játékvezető első alkalommal „visszafújta” a végrehajtást. Ettől függetlenül természetesen „csak” 1–0 lett a javunkra. Nem sokkal később a mieink belehibáztak egy labdakihozatalba, amit rögtön góllal büntetettek az osztrákok. Ezt követően az első félidőben még kétszer kerültek a széleken a védőink mögé a házigazdák, akik így a szünetben már 3–1-re vezettek.

Térfélcsere után Skravanek Lázár szemfülességének köszönhetően feljöttünk 3–2-re és az egyenlítésért mentünk. Hátul viszont nagyon komoly hibákat vétettünk: szinte sorban ajándékoztuk a ziccereket az ellenfélnek. Lehetőségei közül végül négyet is értékesített az alsó-ausztriai együttes, amely így 6–2-re nyerte meg az összecsapást.

Felemás érzéseim vannak, mert láttam olyan dolgokat a csapattól, amit az elmúlt hetekben gyakoroltunk. Ez bizakodásra ad okot. Viszont az szomorúvá tesz, hogy saját magunkat építettük le a mérkőzésen belül olyan hibákkal, amikre az ellenfél nem kényszerített rá bennünket. Nagyon könnyű gólokat ajándékoztunk a fizikálisan rendkívül erős, magasan védekező osztrák együttesnek. Összességében hasznos volt a meccs, mert sok információt kaptunk a játékosainkról. Ezen kívül pedig láthattuk, hogy melyik játékelemekben kell javulnunk, min kell változtatnunk

– összegezte a találkozót Sátori Barnabás vezetőedző.