A második harmadban döntöttük el

A második harmadban döntöttük el

75 perces, nagypályás találkozót játszott az Illés Akadémia U13.

Illés Akadémia U13 – SK Slovan Bratislava U13 4–2 (1–1, 2–0, 1–1)
Illés Aka. U13:
Kovács V. – Tóth N., Husz, Máté, Lajos – Németh L., Hányi B., Lengyel – Bangó, Ihász, Baranyi. Cserék: Molnár B., Majlinger, Boda, Németh N. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Lengyel, Majlinger, Németh L., Ihász

A pozsonyi Slovant látta vendégül az Illés Akadémia U13, és nem bizonyult szívélyes vendéglátóknak. A felek három, egyenként 25 perces harmadban állapodtak meg és nagypályán zajlott a mérkőzés 10+1-es felállásban.

Lengyel Ágoston találatával szereztük meg a vezetést, ám ezt még ki tudták egyenlíteni az égszínkékek, így az első felvonás után 1–1-re állt a mérkőzés. A másodikban aztán főleg a mi akaratunk érvényesült: Majlinger Máté góljával ismét visszavettük a vezetést, míg Németh Levente találatával már 3–1 volt ide!

Az utolsó etapot pedig úgy kezdtük, ahogy az előzőt abbahagytuk. Egy letámadást követően a jobb oldalon szereztünk labdát. A középreadást a belső védő eltévesztette, Ihász Bendegúz átvette a játékszert, áttette a jobbjára és bal felső sarokba emelt, 4–1! Voltak lehetőségeik ezek után a vendégeknek, de Kovács Viktor magabiztos volt még a magas labdáknál is. Aztán a hajrában egy szöglet után nem sikerült felszabadítanunk, a 15 méteres lövés pedig a bal oldali kapufáról a hálónkba vágódott, így 4–2-re nyertük meg a nemzetközi felkészülési mérkőzést.

Gratulálok a srácoknak, mert a Slovant megverni – legyen szó bármelyik korosztályról – mindig komoly eredmény! Látni kell azonban, hogy melyek azok a területek, ahol további fejlődésre van szükség. Ezek a játék építése és a labda folyamatos birtoklása. Összességében kiegyenlített volt a mérkőzés, ám a helyzeteket ma mi használtuk ki sokkal jobb százalékban. Működtek az átmenteink is, jól helyeztünk nyomást az ellenfélre. Ismét szeretném kiemelni a győzni akarásunkat: ez az a mentalitás, aminek megléte rendkívül fontos, örülök, hogy ez jellemzi folyamatosan a csapatomat

– nyilatkozta Sátori Barnabás vezetőedző.