A második félidőre elfogyott a lendület

A második félidőre elfogyott a lendület

A félidőben még 1–1-es döntetlenre állt U17-es csapatunk a PMFC otthonában, a vége azonban háromgólos vereség lett. Fiataljaink ettől függetlenül a második helyen zártak a B-csoportban.

 Pécsi MFC U17 – Illés Akadémia U17 4–1 (1–1)
Illés Aka. U17.:
Olasz – Szvoboda (Horváth B., 64.), Kozári, Tóth K., Horváth H. – Bolla B. (Kovács A., 80.), Szabó B., Mayer G. (Mohos, 46.) – Nagy B. (Vígh, 64.), Horváth K., Papp Cs (Lórántfy, 80.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző:
Papp (40., 1–1)

A nagy melegben is jól kezdte a mérkőzést U17-es csapatunk. Egyértelműen a mieink birtokolták többet a labdát és irányították a játékot. Ennek ellenére a 30. percben egy eladott labdát követően a hazaiak szerezték meg Vas Bence találatával a vezetést. Szerencsére a félidő hajrájában Bolla Bálint kiugratását követően Papp Csongor egyenlíteni tudott, így pedig a küzdő felek 1–1-es állásnál vonulhattak a szünetre.

Térfélcserét követően sajnos nagyon hamar ismét hátrányba kerültek Sátori Barnabás és Szűcs János tanítványai, akik ezt követően kapkodni kezdtek, rendre hosszú indításokkal próbálkoztak. A 63. percben aztán jött a pécsiek újabb találata, ami lényegében el is döntötte a három bajnoki pont sorsát. A folytatásban a mecsekaljaiak még lőttek egy újabb gólt, akadémistáink pedig elhibáztak egy 11-est, így 4–1-es vereség lett a pécsi vendégjátékunk vége.

Úgy gondolom, hogy az első félidőben nyújtott játékunk teljesen rendben volt. A második bekapott gólt követően viszont rossz felfogásban kezdtünk el játszani, a mérkőzés hajrájára pedig fizikálisan elfogytunk. Ez szerintem valahol teljesen érthető is egy ilyen szezon végén. Most a srácoknak pihenésre, regenerálódásra van szüksége, hogy azt követően újult erővel állhassanak munkába

– nyilatkozta Sátori Barnabás vezetőedző.