A Fradi elrontotta az ünneplést

A Fradi elrontotta az ünneplést

Bár az első félidőben nem nyújtott rossz teljesítményt U14-es csapatunk, végül 5–0-ás vereséget szenvedett a remek erőkből álló Ferencváros együttesétől. A mieink így sajnos pont nélkül maradtak a szezonzáró összecsapáson.

 Illés Akadémia U14 – Ferencvárosi TC U14 0–5 (0–1)
Illés Aka. U14.:
Tama M. (Pfeiffer, 68.) – Abért, Takács D., Blum (Szabó B., 68.), Szijjártó Áron – László (Rózsa, 41.), Mayer P., Németh R. (Bécsy, 62.) – Őri (Csonka, 62.), Szijjártó Ábel, Meskó (Vér, 68.). Edző: Tóth Zsolt.

Két határozottan bíztató távoli lövéssel kezdték az U14-es bajnokság 2020/2021-es szezonjának utolsó mérkőzését fiataljaink a Haladás Sportkomplexum remekül előkészített gyepszőnyegén: előbb Meskó Márk, majd pedig Németh Richárd célozta meg jó 17-18 méterről a kaput, ám sajnos a vendégek hálója érintetlen maradt. Ezt követően szép lassan átvette a játék irányítását a már biztosan ezüstérmes pozícióban záró Ferencváros, ám a fővárosiak fölénye kezdetben csak szögletek formájában nyilvánult meg. A 35. percben viszont csak Tama Máté óriási védése mentette meg a mieinket a góltól. Nem sokkal később sajnos már a cerberusunk sem segíthetett, ugyanis Knáb Zsombor közvetlen közelről vágta a hálóba a kapufáról kipattanó labdát. Így a félidőben 1–0-ra vezetett a Fradi.

A szünetben egy rövid ünnepi ceremónia keretében akadémiánk névadó igazgatója Illés Béla, és Bakos Roland szakmai vezető adta át az aranyérmeket az U13-as bajnokság Észak-nyugati csoportját fölényesen megnyerő játékosainknak, valamint a Szűcs János vezette szakmai stábnak. Külön elismerésben részesült a korosztály gólkirálya, Klement Dávid, és az U15-ösöknél legtöbb találatot jegyző Katona István.

A félidőben négyet is cserélő fővárosiak nagyon gyorsan véget vetettek az ünneplésnek. A gólszerző Knáb Zsombort váltó Hajdú Bálint háromszor is eredményes volt a második játékrészben. Mivel a szintén csereként beálló Erdélyi Bence is betalált egyszer az amúgy remeklő Tama Máté kapujába, a derbi vége 5–0 lett a Fradi javára.

Úgy gondolom, hogy a találkozó 37. percéig egyenrangú ellenfele voltunk a Ferencvárosnak. Az első ziccerünk nekünk volt, ha azt értékesítjük, akkor bizonyára teljesen másként alakul a folytatás. Sajnos a félidő hajrájában egy komoly hiba után gólt kaptunk. Szünet után viszont kijött a két gárda közötti minőségbeli különbség. Azt kell, hogy mondjam, a Ferencváros ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert

– fogalmazott a lefújást követően Tóth Zsolt edző.