A második félidőben potyogtak a gólok

A második félidőben potyogtak a gólok

Nagy fölényben voltak a mieink, ám hátul bosszantó hibákat követtünk el.

Illés Akadémia U14 – Lurkó UFC U15 3–3 (1–0)
Illés Aka. U14: Őri K. – Kiss B., Bolla Á., Kelemen, Nyári – Hende, Söptei, Sipos-Kiss – Tóth E., Krone, Papp M. Cserék: Kálócz, Tasnádi, Markó, Moldován. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Söptei (30., 11-esből, 1–0), Sipos-Kiss (55., 2–2), Krone (70., 11-esből, 3–3)

Nem volt olyan hideg, mint a múlt heti találkozón, egy-egy időszakban azonban a szél feltámadt ma is. Szűcs János csapata volt az aktívabb, az első negyedórában inkább a Lurkó térfelén pattogott a labda, ám az önfeláldozóan védekező vendégek részéről mindig érkezett valaki, aki belevetődött egy lövésbe, vagy szögletre blokkolt. Söptei Bálint egyik ilyen sarokrúgása után Bolla Áron fejelt fölé, majd nem sokkal később Tóth Erik került helyzetbe, ám bravúrral védett a feketemezesek kapusa. Egy, a támadózónában szerzett labdából ziccert is kialakítottunk, de ez is kimaradt. Fél óra elteltével jogos büntetőhöz jutott csapatunk, Söptei Bálint pedig a jobbra ugró kapus helyére rúgta a labdát, 1–0. Jobb koncentrációval nagyobb arányú is lehetett volna az előnyünk, egyértelmű volt a labdabirtoklási fölényünk, de kimaradtak a helyzeteink.

Szünet után nem sokkal egy védőharmadban eladott labdára Berzlánovich Máté csapott le, és jobbal, 12 méterről, senkitől sem zavartatva a jobb sarokba helyezett, 1–1. Hamar visszavehettük volna a vezetést, ám egyszer a jobb oldali kapufa segítette ki a Lurkót, utána pedig ziccerben védett nagyot a kapusuk. Sőt, egy jobb oldalról induló támadás végén a középreadásnál lemaradtunk, és Csonka Gergő fejese a jobb alsóban kötött ki, 1–2. Aztán csak összejött az egyenlítés, az 55. percben Sipos-Kiss Dániel talált a hálóba egy középen vitt, sokpasszos támadás végén, 2–2. A gólok tovább potyogtak, hiszen egy bal oldali bedobás után érkezett az ötösünkre a labda, a Lurkó centere, Szabó Bence pedig teljesen egyedül volt, és nem hibázott, 2–3. A 70. percben újabb büntetőhöz jutottunk, ezúttal Krone Niklas belsőzött higgadtan a bal sarokba, 3–3.

A sportszerű meccsen hiába volt többet nálunk a labda, a védelemben elkövetett hibákat sorra büntette meg góllal a Lurkó.

Az első félidő nagyon jól nézett ki. Szépen is futballoztunk és labdabirtoklási fölényben is játszottunk, rengeteg jó kombinációnk volt, remekül kivitelezett támadásaink, többször a kapussal szemben álltunk. Ezek kimaradtak, de büntetőből betaláltunk, mégis úgy érzem, sokkal több gólt is szerezhettünk volna. Nagyon tetszett ez a játék, kreatívak voltunk. A szünetet követően hamar kaptunk egy gólt egy óriási egyéni hiba után – ez az ősz elején volt jellemző ránk, most visszatért, de bízom benne, hogy többet nem kell már átélnem! A bekapott találat nem csak megfogott minket, hanem gólra gólt is kaptunk – úgy éreztem, hogy a csereként beállók nem voltak eléggé élesek, nem tudtak annyit hozzátenni, főleg a második félidő első periódusában. Egy szép akció végén kiegyenlítettünk, aztán viszont megint jött egy egyéni hiba, de egy újabb 11-essel ikszre alakítottuk az eredményt. Összességében úgy látom, hogy az első félidő remekül sikerült, összejött sok minden, a srácok kisegítették egymást, amikor kellett, azonban a második játékrészben voltak olyan teljesítmények, amelyek nem férnek már bele ezen a szinten

–       mondta Szűcs János a találkozót követően.