A második félidőben fordított a leány U15

A második félidőben fordított a leány U15

Nemzetközi mérkőzésen, a horvátországi Csáktornyán léptek pályára U15-ös lányaink. Ferencsik Evelin csapata – az orkánszerű széllel is dacolva – jó játékkal, szép győzelmet aratott a ŽNK Medimurje Čakovec ugyanilyen korosztályú gárdája ellen.

ŽNK Medimurje Čakovec U15–Illés Akadémia-Viktória U15 3–4 (2–0)
Illés Aka-Viktória U15:
Czuczai D. – Imre A., Derényi A., Licskai L., Ferenczi H. – Kóródi A. (Giczi L., 50.), Harmath R., Sági F., Bihari Cs. – Bihari P., Első H. (Imre B., 50.) Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Első H., Bihari Cs. (2), Bihari P.

Nehéz erőpróba várt akadémistáinkra a jó képességű horvát csapat elleni mérkőzésen. Ferencsik Evelin alapcsapatából négy játékos – Alasz Hanna, Gulyás Szimonetta, Gulyás Lorina, Gulyás Dzsesszika, Lukács Korina, Polovics Dorina és Takács Míra – hiányzott és a reggeli autóbuszozás, valamint a napsütéses időt megkontrázó viharos szél sem növelte a mieink esélyét.

Bár a lányok jól futballoztak, már az első félidőben is ziccereket alakítottak ki, a hátszélben, a szél támogatásával játszó hazaiak bizonyultak eredményesebbnek. A szünetben 2–0-ra vezettek a horvátok, a térfélcsere után viszont megfordult a szél támogatása és az eredmény is. A névnapját ünneplő Bihari Csenge lőtt két, Bihari Patrícia és Első Hanna pedig egy-egy gólt, ezzel már 4–2-re vezettünk.

A hajrára kicsit elfáradtak a mieink, a hazaiak szépítettek, de sikerült megőrizni az előnyt és nyertünk!

Nehéz körülmények között, jó játékkal nyertünk meg egy nemzetközi mérkőzést! Dicséret illeti az egész csapatot, de szeretném külön is kiemelni a nagyon fiatalokat, az U14-es korosztályból fellépő, 2011-es születésű Derényi Alízt, Első Hannát, Imre Blankát és a 2010-es Giczi Lilit, valamennyien nagyszerűen illeszkedtek be a csapatba, jó teljesítménnyel hívtál fel magukra a figyelmet

– értékelt Ferencsik Evelin.