Csáktornyán nem a horvát csapat volt a legerősebb ellenfél

Csáktornyán nem a horvát csapat volt a legerősebb ellenfél

U17-es lányaink az eggyel fiatalabb korosztályunk után léptek pályára a csáktornyai stadion műfüves pályáján – mire megkezdődött a találkozó, ha ez egyáltalán lehetséges, még viharosabb lett az addig is orkánszerű szél.

ŽNK Medimurje Čakovec U17–Illés Akadémia-Viktória U17 2–2 (2–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Spilenberg M. – Czuczai M., Hajdú P., Farkas B., Stadler K. – Németh Z., Müller Zs., Nagy B., Harangi L. – Simon E., Csombor L. Cserék: Kocsi P. – Ceglédi B., Bukor Z., Váraljai V., Lakatos L., Varga Zs., Gyócs-Németh C., Giczi K. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerző: Gyócs-Németh C. (1–2, 48.; 2–2, 65.)

Élcelődhetnénk azon, milyen szerencse, hogy az U17-es csapat játékosainak többsége szinte már felnőtt testalkatú – különben talán még a lányokat is odébb fújta volna a szél. Így „csak” a labda útját tette kiszámíthatatlanná. Jellemző momentum, hogy mindkét társulat szerzett egy olyan gólt, amelyben a labdát kiszámíthatatlan úton szállító szélnek volt főszerepe.

Az Illés Akadémia-Viktória kezdte szembeszéllel a találkozót és ez rá is nyomta a bélyegét az első negyvenöt percre. A mieink igyekezetére nem lehetett panasz, még azt is mondhatjuk, hogy a lányok nem csak igyekeztek, de csináltak is szép dolgokat, de az orkánnal nem bírtak.

A hazai csapat kétgólos előnnyel fordulhatott, a második játékrészben viszont egészen más lett a játék képe. Most a magyarokat támogatta a szél, valamennyi mezőnyjátékos a horvátok térfelére szorult, Gyócs-Németh Cintia lőtt is két gólt – a döntetlennél többre azonban az irreális, sőt szürreális körülmények között nem futotta.

Nem szoktam kifogásokat keresni egy-egy mérkőzés után. Most sem teszem, tulajdonképpen inkább csak a tényeket rögzítem: az időjárás ellehetetlenítette a futballt, játékra alkalmatlan körülményeket teremtett a pályán. A játékosaim még ezek között a nagyon nehéz körülmények között is mindent megpróbáltak, összességében többet tettek a győzelemért, mint az ellenfél, nem rajtuk múlt, hogy nem sikerült megnyerni a mérkőzést

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.