A Lurkó U9-es együttese nem jutott tovább az erős csoportból

A Lurkó U9-es együttese nem jutott tovább az erős csoportból

Immáron nyolcadik alkalommal rendezte meg a Lurkó UFC és az Illés Akadémia a Kulcsár Ferenc Emléktornát – számol be a www.lurkoufc.hu.

Az idei évben az U9 korosztály játékosai léptek pályára ezen a rangos tornán, amely a teremszezonban egy igazi hazai toptorna a korosztály számára. Három országból érkezetek gyerekek, hogy megmutassák tudásukat a szépszámú érdeklődőnek: teltház volt a büki sportcsarnokban.

Ausztriából és Szlovákiából három tradicionális klub, a mindig remek utánpótlást felvonultató Sturm Graz, az Admira Wacker, továbbá északi szomszédunk rekordbajnoka, a pozsonyi Slovan tisztelte meg az emléktornát.

Nagyszerű mérkőzéseket láthatott a néha egészen szuper hangulatot varázsoló közönség. Nyugodtan kijelenthetjük, méltó volt az esemény az egykori legendás játékos, Kulcsár Ferenc emlékének.

A torna délelőtti programjában úgy tűnt a Sturm Graz esélyeshez méltóan, kegyelmet nem ismerve nyeri meg a kupát, de mint tudjuk egy ilyen megmérettetésen nem mindig papírformán alakulnak a dolgok. A mieink is ebben a csoportban szerepeltek. Hujber Gábor edző csapatát Laczi Milán, Lajos Patrik, Molnár Bálint, Hányi Bálint, Lengyel Ágoston, Kiss Benedek, Tóth Noel, Horváth Dániel és Bangó Benedek alkották.

A szakvezető értékelte a mérkőzések sorát, amelyek az elején nem alakultak jól számunkra, hiszen az első hármat elveszítették a fiúk. A Zalaegerszegtől 3–1-re, a Sturm Graztól óriási meccsen balszerencsésen 2–1-re, majd az Újpest ellen ki-ki meccsen 1–0-ra. Az utolsó két körre aztán eredményesség is párosult a játékunkhoz, és az Ikarus BSE-t 2–0-ra, a pozsonyiakat pedig 5–2-re győztük le. Sajnos az utolsó forduló eredményei nem alakultak megfelelően számunkra, így a csoportból nem jutottunk tovább.

Az első elődöntőben a Bp. Honvéd legyőzte a Sturm Grazot, míg a másikban a zalaegerszegiek büntetőkkel nyertek az Admira Wacker ellen. A döntőben a ZTE 2–1-re verte meg a Honvédot.

Az eredményhirdetést megtisztelték Feri bácsi hozzátartozói: lánya Márti, testvére Marika, unokája a szintén az Illés Akadémián pallérozódó Bálint, és természetesen a barátok és játékostársak a Haladás Öregfiúk képviselői: Király Ferenc, Halmosi Zoltán, Sebestyén Péter.

Két fontos tanulsága is volt a tornának: az egyik, hogy Hujber Gábor csapatában fiatalabbak is játszottak és nem lógtak ki a sorból, fontos láncszemei az épülő gárdának, akik nemzetközi tapasztalatot gyűjthettek most – amit már a héten rendezendő Szarka Zoltán Emléktornán is kamatoztathatnak. A másik pedig, amit a ZTE példája mutat: a csoportból negyedikként jutottak tovább, ám hittek magukban és akarták a sikert, ami végül tornagyőzelemben mutatkozott meg.