Egy iksz és egy nagy arányú győzelem a JAZ GU-Süd ellen

Egy iksz és egy nagy arányú győzelem a JAZ GU-Süd ellen

U14-es és U13-as együtteseink a stájerországi Jugendausbildungszentrum Graz-Umgebung-Süd csapatai ellen szerepeltek a hétvégén. Az idősebbek ikszeltek, a fiatalabbak viszont nagyon megverték a sógorokat.

Az U14-esek Molnár-Végh – Bonchis, Balikó, Csörnyei, Karvalics – László, Horváth A., Varga Á. – Katona, Takács-Földes tizeneggyel kezdtek az osztrákok ellen. Csereként Kovács Á., Őri, Vert, Szíjjártó és Abért kapott lehetőséget. Ez volt a csapat első edzőmérkőzése a mostani felkészülési szezonban. A találkozó 2–2-es döntetlennel ért véget, a góljainkat Katona István és Abért Barna szerezték.

Tóth Zsolt értékelésében kitért arra, hogy elégedett lehet a látottakkal. Hozzátette, hogy az elmúlt két hétben a gyerekek komoly fizikai terhelést kaptak. Külön öröm számomra, hogy a 2007-es születésű játékosok nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe, ráadásul Abért Barni góllal mutatkozott be az egy évvel idősebbek között!

Az U13-asok Németh B. I. – Szalay, Tóth B., Kelemen, Szabó B. – Meskó, Palkó, Söptei – Tóth E., Klement, Hende csapattal kezdtek, majd csereként Pfender, Pál, Zancsics, Szijjártó, Kálócz és Németh B. II. kapott még lehetőséget. Takács Csaba együttese a hasonló korú stájer csapat ellen a játék minden elemében az ellenfele fölé nőtt. Tóth Erik négyszer talált be az ellenfél kapujába, míg Zancsecs, Hende, Meskó és Söptei találatával alakult ki a 8–1-es végeredmény.

Támadásban kreatívan játszottunk, szélről és tengelyben is nagyon sok helyzetet alakítottunk ki. Helyzeteinket nagyon jó százalékban értékesítettük. Védekezésben fegyelmezettek, agresszívek voltunk, kapunkat nagyon ritkán veszélyezették az ellenfél támadói. Elégedett vagyok a mutatott játékkal, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést – vont mérleget a vezetőedző.