Neves teremtornán szerepelt az U14-es együttes

Neves teremtornán szerepelt az U14-es együttes

Európa egyik legrangosabb utánpótlás teremtornáján vehetett részt az Illés Akadémia U14-es együttes. A helyszín a kelet-stájerországi Hartberg volt, ahol 32 csapat indult a korosztályos tornán.

A csapatokat 4 db 8 fős csoportba sorsolták, amelyekből az első négy helyen végző együttes jutott a felsőházba, vagyis a legjobb 16 közé.

A mi csoportunkból a német Hertha Berlin és az osztrák Admira Wacker játékban, míg az angol Everton fizikai fölényével emelkedett ki. Kezdésként a berliniektől 2–0-ra kapott ki a társaság, ám hamar jött a javítás: a Grazer AK ellen 2–1-re győztek a zöld-fehérek. Ezt követően a magas és erős játékosokból álló liverpooliak ellen nem volt esélyünk (0–3), de az igazán fájó pont a szlovén Ljubljana elleni 1–2 volt: számos lehetőségünk közül csak egyet sikerült kihasználnunk, míg az ellenfelünk 2 kapura lövésből 2 gólt szerzett, így a maga javára tudta fordítani a mérkőzést. A Pinkafeld ellen 2–1-re tudtunk nyerni, majd az Admira Wacker ellen hiába voltak helyezeteink, azok kimaradtak (0–2). A csoport zárómeccsén a Wolfsberger AC ellen szép gólokat lőve nyertünk (4–0), így a csoportban a hatodik helyen zártunk. A körbeverésekből ezúttal nem mi jöttünk ki jól.

A második napon az SV Wolfau ellen 3–3-as döntetlent játszottunk, majd a legrosszabb találkozó következett, amikoris 5–1-es vereséget szenvedtünk az SC Brunn/Gebirge együttesétől.

Összességében a 23. helyen zártunk a kétnapos neves tornán: az eredmény valamennyire csalóka, hiszen apróságok döntöttek a mérkőzéseken, ráadásul az egész tornán inkább a fizikai erő dominált a szép játék helyett – értékelt Tóth Zsolt.  Az mindenképpen pozitívum, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni, így a gyerekek testközelből tapasztalhatták még, hogy milyen egy Hertha és egy Everton ellen játszani, illetve saját szemükkel láthatták, hogy hogyan futballozik például egy Dortmund, Bayer München, Ajax, Internationale. – tette hozzá a vezetőedző.