A legjobb négy közé jutott az Illés Akadémia Spirit

A legjobb négy közé jutott az Illés Akadémia Spirit

Negyedik helyen végzett az új Rainbow 6:Siege–csapatunk első offline tétversenyén.

Az Illés Akadémia Spirit új gárdája még az online selejtezőkön indult: azért, hogy szerepelhessen a Honvédelmi Sportszövetség által szervezett Digital Warriors verseny budapesti színpadján. Az online selejtezők tökéletesen indultak, hiszen már az első versenyen megszerezték a srácok a helyet Magyarország legjobb 8 csapata között.

Izgalmasan kezdődött a helyszíni verseny is, az első helyre taksált csapattal az SG-vel kerültünk egy csoportba, míg a másik négyesbe került az a Honvéd, amely egy az egyben a 2023-as Illés Akadémia Spirit csapata volt – ők mindnyájan profi szerződéssel igazoltak a Honvédhoz.

Vereséggel kezdtük a tornát: az SG ellen szoros mérkőzésen 7–5-re kaptunk ki. Aztán a másik két csoportmeccsünket könnyűszerrel vettük, így csoportmásodikként jutottunk tovább.

A rájátszásban az elődöntőn a Honvéddal futottunk össze: győzött az erőfölény, sajnos 7–3-as vereséget szenvedtünk. Ekkor már öt órája játszottak a srácaink.

A bronzmeccsen egy feltörekvő, rendkívül ügyes ellenfelet, a FiBE csapatát kaptuk, és egy picit talán meglepetésként ért minket a felkészültségük, 7–4-re kikaptunk a fiatal brigádtól. Így sajnos érmet nem sikerült hozni a versenyről, de az eredménnyel így is elégedettek lehetünk, hiszen a csapatunk rendkívül friss összetételű, még amolyan „igazi stratégiafüzet” sem állt a csapat rendelkezésére.

A következő verseny már a Magyar Bajnoki első osztály lesz, várjuk az indulást!

Hajrá, IAS!