Frák Marcell bemutatkozott, a Haladás nyert

Frák Marcell bemutatkozott, a Haladás nyert

Marci az 57. Illés Akadémia-növendék, aki bajnoki mérkőzésen debütálhatott a Haladásban!

A Haladás hazai környezetben folytatta a Merkantil Bank Liga küzdelemsorozatát. Alekszandar Jovics a Pálfi – Nyíri, Jagodics, Ene, Bolla – Erdei – Horváth R., Szakály, Mohos, Rácz – Kelemen összeállítású tizenegyet küldte pályára, azaz az Illés Akadémia növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Bolla Gergő, Horváth Rajmund, Szakály Attila, Mohos Barnabás és Rácz Barnabás kapott helyet. A kispadon – mások mellett – Frák Marcell, Jancsó András, Szvoboda Dániel és Szijjártó Ármin várt a meccsterhelés lehetőségére. A vendégeknél kezdett a korábbi nagy szombathelyi kedvenc, az akadémiánkon pallérozódó Németh Márió.

Élvezetes, változatos, jó iramú volt az első félidő. A 2. percben Horváth Rajmund kapott remek labdát a bal szélen Kelemen Markótól, a középregurított labdára Mohos Barnabás érkezett, ám az ötös hosszú sarkáról leadott lövésbe egy bekk még bele tudott ugrani. A 12. percben Mohos Barnabás 16 méteres lövése a rövid saroknál az oldalhálóban kötött ki. Nem sokkal később válaszolt a Budafok is, Németh Márió kísérlete szállt fölé-mellé. A 21. percben Erdei Carlo szögletét Kelemen Marko fejelte rá, a vendégkapus piszkálta azt fölé. Nem sokkal később újabb Erdei-szöglet, ezúttal Bolla Gergő érkezett, ám a léc alól kiszedte ezt is Gundel-Takács Bence. Félóra elteltével Zsóri Dániel lövését fogta meg Pálfi Donát.

A második félidő kiegyenlítettebben kezdődött, ám 8 perc alatt két védelmi bakit kihasználva eldöntötte a három pont sorsát a Szombathelyi Haladás! Előbb egy rossz átadás után villámgyorsan végeztünk el egy bedobást: Rácz Barnabás hajította a labdát Nyíri Vincéhez, majd ők játszottak össze újfent egymással, és Nyíri pontos átadását Kelemen Marko az ötös vonaláról a kapu közepébe lőtte, 1–0! A 63. percben megdupláztuk előnyünket: szépen építettük a támadásunkat a jobb szélen, ám a jobb pozícióban lévő Kalmár Olivér Horváth Rajmund elől hazagurította a labdát. Tette mindezt röviden, rácsapott a labdára Kelemen és a kapust is kicselezve a gurított a kapuba, 2–0! A gól után a 15-ös mezt felelemelve köszöntötte a csapat a múlt héten sérülést szenvedő Csonka Bonifácot.

Hét perccel a meccs vége előtt Szijjártó Ármin és Jancsó András is érkezett: előbb villámgyorsan kiharcolt egy szögletet, majd volt egy remek lövése is, amit hárított Gundel-Takács Bence.

A hosszabbítás első percében aztán újoncavatás következett: Rácz Barnabást Frák Marcell Milán váltotta, aki 57. Illés Akadémia-növendékként mutatkozott be bajnoki találkozón a Szombathelyi Haladásban.

A vasiak 2–0-ra győztek, a találkozó után pedig nyilatkozott az újonc Frák Marci is.