A játék minden elemében javulnunk kell

A játék minden elemében javulnunk kell

Két súlyos vereséggel tudta le az MTK által rendezett villámtornát az U13-as csapatunk.

Két nagyon kemény ellenfél várt Szűcs János és Faggyas Milán tanítványaira Budapesten azon az erőfelmérőn, melyen 10+1-es felállásban, 2×25 percben mérkőztek meg egymással a csapatok. A mieink keretét Schepanski Noel – Angler Benett, Bock Bence, Dörnyei Dávid, Győrvári Levente, Lakatos Krisztián, Magadics Milán, Mihók Martin, Molnár Barnabás, Németh Barnabás, Reiber Marcell, Szabó Botond, Szakács Benedek, Szalma Zétény, Székely Máté és Vincze Dániel alkotta a villámtornán, melyen az MTK gárdájától elszenvedett 7–1-es vereséggel mutatkoztunk be. Sajnos már az első pillanatoktól kezdve gyorsabb ritmusban játszottak a házigazdák, akik a félidőben 4–0-ra vezettek. Szünet után ugyan Szabó Botond találatával szépítettünk, de a folytatásban is komoly fölényben játszottak a fővárosiak. Ráadásul ezen a meccsen a védőink és a kapusunk is több komoly hibát vétett, így pedig a vége nem is lehetett más, mint sima vereség.

A sorsolás alapján a torna második mérkőzését is a mieink játszották, még pedig a felvidéki Trencsén ellen. Ha lehet, akkor ez a derbi még rosszabbul indult, mint az előző, ugyanis 8 perc után már 5–0-ra vezetett a rivális. A vége pedig 8–0 (5–0) lett oda. A Trencsén végig agresszíven letámadott és még a labda felhozatala is komoly problémát jelentett játékosaink számára.

A csapat teljesítménye olyan volt, mint most az én kedvem, azaz eléggé rossz. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy az ellenfelekkel semmilyen téren nem tudtuk felvenni a versenyt. Sem technikailag, sem fizikálisan. A taktikáról nem igazán beszélnék, mivel mi most kezdtük el tanulni a nagypályás futballt, a két riválisunk viszont gyakorlatilag kész csapattal rendelkezik. Nekünk nagyon nagyot kell javulni a későbbiekben. Elsősorban mentálisan, jó értelemben vett agresszivitásban, akarati tényezőkben. A futásteljesítményben is fejlődnünk kell, mert anélkül nem megy a dolog. Ez a torna így ebben a formában nem igazánn szolgálta a felkészülésünket, talán jobb lett volna gyengébb ellenfelekkel találkozni

– foglalta össze tapasztalatait Szűcs János vezetőedző.