A hosszú szünet után akadémistáink ki vannak éhezve a munkára

A hosszú szünet után akadémistáink ki vannak éhezve a munkára

Remek hangulatban, nagy lelkesedéssel álltak edzésbe a mintegy két hónapos kényszerű szünet után akadémiánk U19-es labdarúgói. A tervek szerint az első két hétben csak rávezető tréningeket tartanak Horváth Rudolfék.

A megnyugtató eredménnyel végződő pénteki tesztelés után hétfőn ténylegesen is megnyithatta kapuit az Illés Akadémia a növendékei előtt, és az ifjú labdarúgók edzésre jelentkezhettek. A koronavírus-járvány veszélye miatt elrendelt szünet után a fiúk nagy örömmel vettek részt a nyitótréningen.

Nyolc hetet voltunk otthon. Nagyon hiányzott már a társaság. Fantasztikus volt végre együtt edzeni. A kijárási korlátozás alatt az előírt penzumot meg tudtam csinálni: futottam, erősítettem, de labdás gyakorlatokra a bezárt pályák miatt nem igazán volt lehetőségem. Fárasztó volt az első edzés, picit „meg is fogta” a combomat, ám ennek ellenére nagyon jól esett a gyakorlás

– fogalmazott Volter Patrik. Játékosunk arra is kitért, hogy főként koordinációs feladatok, kapura lövések, befejezések szerepeltek az edzés programjában.

Akadémiánkon a szünet utáni első edzésen az U19-es korosztály vehetett részt. A 2002-es és 2003-as játékosokból álló keretnek Horváth Rudolf és Horváth András vezette a tréninget.

Két évfolyamból vannak itt most a növendékek. Ők alkotják majd az U19-es bajnokságban szereplő csapatunkat. A fiúk nagyon fegyelmezetten, jól álltak hozzá a munkához. Teljesen ki vannak éhezve: kérik az edzést, kérik a házi feladatot. Legszívesebben napi két gyakorláson is itt lennének, akár azt is mondhatnám, hogy vissza kell őket fogni. Most még a megszokottnál is jobban odafigyelünk a dolgok egyensúlyára, így például az utazásra és a pihenésre is. A hétvégén nem is lesz edzés. Fokozatosan adagoljuk majd a terhelést. Az első hetekben főként a technika, az egyéni képzés lesz a fókuszban. Az alap állóképesség javítása is hangsúlyt kap

– adott tájékoztatást a jelenlegi helyzetről Horváth Rudolf edző, aki külön kihangsúlyozta, hogy nagyon odafigyelnek az egészségügyi, higiéniai előírások betartására. Vigyáznak önmagukra és egymásra is.