A Hali két meccsén nyolc Illés Akadémia-játékos szerepelt

A Hali két meccsén nyolc Illés Akadémia-játékos szerepelt

Siófokon és Felcsúton játszotta első két felkészülési meccsét a Szombathelyi Haladás.

A Merkantil Bank Ligában szereplő Mátyus-csapat két idegenbeli találkozóval kezdte meg a felkészülést a 2020/2021-es bajnokság tavaszi szezonjára. Először Siófokon játszottak a vasiak, akiknél akadémistáink közül Vajda Bence, Debreceni Zalán, Dezamits Dominik, Kállai Kevin és Tóth Milán kaptak lehetőséget. A Medgyes-Tóth csatárpáros aktívnak bizonyult, ám a helyzeteink sorra kimaradtak. A zöld-fehérek 3–0-ás vereséget szenvedtek a Balaton-parton.

Felcsúton a Puskás Akadémia vendégeként egy másik Hali-tizenegyet küldött pályára a vasi szakmai stáb, de itt is volt három jelenlegi Illés Akadémia-játékos: Woth Ádám, Auer Ákos és Volter Patrik. A végeredmény hasonlóan alakult itt is (0–3 a mi szemszögünkből), a mieink két akciógólt és egy szöglet utáni találatot kaptak. A találkozón a két támadó mögött szerepelt Volter Patrik, aki így látta a találkozót:

Nagyon sok ütközéssel járó, komoly tempójú mérkőzést játszottunk. Igyekeztünk a saját futballunkat játszani. Voltak hibák – nem megengedhető például a pontrúgás után kapott gól – de minden bizonnyal tanultunk is ebből a helyenként komoly iramú meccsen. A Puskás ebben az összeállításban is komoly játékerőt képviselt, megérdemelten nyertek, de mi sem vallottunk szégyent.

Első felnőttmérkőzését játszotta ezen a szombaton Woth Ádám. A szombathelyi születésű játékos komoly feladatot kapott ma.

Az első félidőben a három belső védős rendszer jobb szélén szerepeltem. A meccs elején egy labdavesztés utáni akciót követően betaláltak a felcsútiak, de ezen kívül jól működött a védekezésünk. Sokkal komolyabb intenzitású volt ez a meccs, mint egy U19-es bajnoki, ám éppen ezért igyekeztem megoldani a munkámat. Devecseri Szilárddal és Jancsó Andrással alkottuk a hátsó hármast az első 45 percben. Viszonylag sok párharcot vívtam, persze most a saját bőrömön tapasztalhattam, hová is lehet továbbfejlődni. Szünet után négyfőssé vált a védelem: bal szélen Németh Milán, középen Devecseri és én, a jobb oldalon Auer Ákos szerepelt. Ebben a periódusban kevesebbet volt a Puskásnál a labda, kevesebb lehetőségük is volt, mégis bosszantó, hogy szöglet után is kaptunk egy gólt.