Háromcsapatos villámtorna

Háromcsapatos villámtorna

A Sárvár és a Kapuvár érkeztek Szombathelyre, hogy a megerősített 2003-as korosztályunkkal összemérjék erejüket.

Illés Akadémia U18 – Sárvár FC 1–1
Illés Aka. U18.: Simon B. – Palkó, Sipos B., Tarján, Bényei – Szabó B., Markó, Tama G. – Heiter, Antal, Bunevácz. Edző: Horváth András.
Gólszerző: Tama G. (8.)

A három csapatot felvonultató villámtorna nyitómeccsén a Vas megyei I. osztályú bajnokság listavezetőjével, a Sárvár gárdájával mérte össze tudását U18-as együttesünk. Fiataljaink határozottan jól kezdtek, és a 8. percben Tama Gergő életerős lövésével megszerezték a vezetést. Nem sokkal később Szabó Bence ágyúzott jó 18 méterről kapura, ám a labda sajnos csak az oldalhálót rezegtette meg. A 22. percben viszont eléggé váratlanul egyenlítettek a Rába-partiak: Horváth Kevin vette be Simon Barnabás kapuját. Az első félóra végén Heiter Bence lábában volt a győztes találatunk, de sajnos ott is maradt, így 1–1-es döntetlennel ért véget az egyszer 45 perces játékrészből álló összecsapás.

Illés Akadémia U18 – Kapuvári SE 1–1
Illés Aka. U18.: Gróz – Palkó, Kozári, Tarján, Bényei – Sipos B., Heiter, Markó – Kállai Z., Antal, Bunevácz. Edző: Horváth András.
Gólszerző: Kállai Z. (20.)

A Győr-Moson-Sopron megyei I. osztály 11. helyén álló Kapuvár kifejezetten agresszív stílusban kezdett akadémiánk U18-as együttese ellen, így az első negyedórában nem igazán tudtak helyzetet kialakítani Horváth András tanítványai. A 16. percben viszont Bunevácz Bence szánta el magát 17 méterről lövésre, és a vendégek hálóőre csak bravúr árán tudta hárítani a jól eltalált löketet. A 20. minutumban viszont már a kapuvári portás is tehetetlennek bizonyult, ugyanis Heiter Bence átadását Kállai Zalán közvetlen közelről védhetetlenül lőtte a hálóba. A 32. percben egy védelmi megingást kihasználva egyenlítettek a vendégek: Szakács Marcell emelt Gróz Bálint kapujába, ezzel pedig be is állította az 1–1-es végeredményt.

Az első mérkőzésen több helyzetet alakítottunk ki, mint a Sárvár. Ha a pálya tengelyében pontosabb az összjátékunk, akkor még eredményesebbek tudtunk volna lenni. De ahhoz képest, hogy ezek a gyerekek valószínűleg most játszottak először felnőttek ellen, megállták a helyüket és egyáltalán nem vallottak szégyent. A Kapuvár viszont más stílusban játszott, mint a Sárvár. A meccs elejét ők uralták, aztán mi is feljöttünk, és helyzeteket is alakítottunk ki. Talán picit nagyobb összpontosítással nyerhettünk is volna. Összességében így is le a kalappal a srácok előtt

  – értékelte a villámtornán látottakat Horváth András edző.

A viadal zárómérkőzését a Kapuvár 1–0-ra nyerte meg a Sárvár ellen, így a Győr-Moson-Sopron megyeiek nyerték meg 4 ponttal a villámtornát. Akadémiánk U18-as csapata 2 ponttal lett a második, míg az egy pontot gyűjtő Sárvár zárt a harmadik helyen.