A Haladás kikapott az idénynyitón

A Haladás kikapott az idénynyitón

Elstartolt a Merkantil Bank Liga.

Január utolsó vasárnapján a 21. fordulóval folytatódott a Merkantil Bank Liga. A Haladás hazai környezetben fogadta a Nyíregyháza Spartacus együttesét. A vasiak Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus – Nyíri, Csernik, Rácz, Derekas – Borvető összeállításban kezdtek, azaz a kezdőben az Illés Akadémia korábbi tanítványai közül Simut Mario Lucas, Nyíri Vince és Rácz Barnabás kapott helyet, és ott volt egyéni képző edzőnk, Bosnjak Predrag is. A padon – többek között – Mursits Roland, Tóth Máté, Doktorics Áron és Horváth Rajmund vártak bevetésre.

A Hali előtt adódtak előbb a nagy lehetőségek, ám Borvető Áron néhány méterről fölé bombázott míg Simut Mario Lucas 17 méteres szabadrúgását megfogta a vendégek hálóőre. Fél óra elteltével aztán egy jól kivitelezett kombináció után a Nyíregyháza jutott előnyhöz, és a szünetig nem is tudott betalálni a Haladás, sőt még Verpecz Istvánnak volt dolga és kétszer is bravúrral hárított.

A félidőben Doktorics Áron érkezett a zöld-fehéreknél Nyíri Vince helyére. Az 53. percben Rácz Barnabás 26 méteres lövése a bal oldali kapufán csattant. A hajrára Horváth Rajmund is pályára lépett: éppen ő játszotta meg Simut Mariot, akinek remek középreadása Derekas Zoltánt találta meg, ám az ő fejese elhalt a vendégkapus ölében. Akart és küzdött a Haladás, de elől nem volt meg a pontosság és az élesség, így 1–0-s vereséggel kezdték 2023-at a zöld-fehérek.