Kupagyőztes az Illés Akadémia U10

Kupagyőztes az Illés Akadémia U10

Faggyas Milán együttese megnyerte mindegyik találkozóját.

Hat csapat játszott az FC Ajka Téli Kupáján. Az Illés Akadémia U10 Hende Noel, Sóvári Dávid – Rajos Ádin, Tóth Dávid, Sömenek Bálint, Novák Benett, Papp Olivér, Vigh Olivér, Kalmár Kornél, Dávid Marcell, Angler Noé összeállításban szerepelt. Mindössze két mérkőzésen kaptunk gólt – igaz, ekkor hátrányba is kerültünk a Nagykanizsa és a Tapolca ellen – ám végül ezeket a találkozókat is behúztuk. A Pápai ELC ellen 3–0-ra, az FC Ajka ellen 2–0-ra, a Tapolcai IAC VSE ellen 2–1-re, az FC Nagykanizsa ellen 3–1-re, míg a Haladás VSE ellen 4–0-ra nyertünk.

A tornagyőzelem mellett két különdíjat is bezsebeltek játékosaink: a legjobb játékos címe Tóth Dávidot illette meg, míg a gólkirály Kalmár Kornél lett.

Versenykörülmények között mindig más játszani, ezért is örülök, hogy újabb tornán mutathattuk meg magunkat. Stabilan és szépen futballoztunk, a visszajelzések és az eredmények alapján is elmondhatom: kiemelkedett csapatunk a mezőnyből. Minden kerettag megfelelő játékidőt tölthetett parketten. Magas tempót diktáltunk, ha egy vagy két góllal vezettünk is, akkor is az újabbra törekedtünk, így egyértelműen sikerélménnyel zártuk a mai napot! A tanult játékelemeket visszaadták a srácok, ezért is örömteli nap volt a mai. Domináltunk, járattuk a labdát, betöltöttük az üres területeket, létszámfölényes szituációkat alakítottunk ki adott területeken, sikeresen bontottunk és jutottunk el helyzetekig, amelyekből szép gólokat szereztünk. Sok jó megoldást láthattam! Természetesen a gyerekeknek számítanak a győzelmet, de mindig elmondom nekik, hogy én eredménytől függetlenül akkor vagyok elégedett, ha a legtöbbet hozzák ki magukból és így az adott  mérkőzésből

– értékelte az ajkai tornát Faggyas Milán vezetőedző.